» » Відбулася відкрита лекція для студентів ФФ у Департаменті фінансів Тернопільської ОДА

Відбулася відкрита лекція для студентів ФФ у Департаменті фінансів Тернопільської ОДА

Дата: 4-10-2016, 14:44 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 29 вересня 2016 р. у рамках вивчення дисципліни «Бюджетна система» студенти четвертого курсу факультету фінансів та доценти кафедри фінансів ім. С. І. Юрія Тернопільського національного економічного університету З. М. Лободіна, С. В. Савчук і А. В. Дем’янюк відвідали Департамент фінансів Тернопільської обласної державної адміністрації.
 
Під час зустрічі, упродовж якої панувала дружня атмосфера, заступник директора департаменту фінансів Дмитро Михайлович Чирка ознайомив студентів з основними результатами та особливостями реформ бюджетної та податкової систем у напрямі фіскальної децентралізації. Увагу учасників практик акцентував на проблемах реалізації повноважень працівників департаменту фінансів Тернопільської ОДА в сучасних умовах, вимогах до випускника-фінансиста, можливостях майбутнього працевлаштування у фінансових органах.
 
Особливу зацікавленість у студентів викликала інформація щодо процесу виплати субсидій та соціального забезпечення громадян, а також фінансування професійно-технічної освіти у регіоні. З цього приводу розгорнулася жвава дискусія між студентами та фахівцями департаменту, у якій кожна з сторін мала можливість висловити своє бачення стосовно наявних проблем. 
 
Завдяки компетентності фахівців департаменту фінансів, студентам було легко засвоїти почуту інформацію, оскільки вона була змістовною і безпосередньо пов’язаною з їх науковими інтересами.
 
Окрім цікавої дискусії, студенти мали нагоду ознайомитися з програмним забезпеченням департаменту фінансів та основними новаціями, пов’язаними з використанням з січня 2017 року програмно-цільового методу у бюджетному процесі на рівні місцевих бюджетів, які здійснюють взаємовідносини з державним бюджетом.
 
На завершення заступник директора департаменту фінансів Тернопільської ОДА відповів на запитання, які виникли в ході зустрічі, а також гостинно запросив усіх бажаючих студентів до проходження навчально-виробничої практики у даній структурі, обіцяючи при цьому поглибити не тільки теоретичні знання, а й навчитися застосовувати їх у фінансовій сфері.