» » Факультет фінансів відзначив 45-річчя від дня заснування

Факультет фінансів відзначив 45-річчя від дня заснування

Дата: 4-10-2016, 17:42 | Автор: Студентський актив ФФ

 Упродовж трьох днів  на факультеті фінансів вирувала справжня феєрія свята, адже він відзначав  ювілей – 45-ту річницю з Дня свого заснування.
 
Позаду 45 років клопіткої праці, не одне покоління наполегливих науковців, талановитих  педагогів, мудрих наставників, креативних студентів, чимало підкорених вершин, здоланих труднощів, незабутніх та яскравих моментів, які особливим візерунком викарбувані на полотні історії рідного факультету.
 
Гортаючи сторінки історії факультету фінансів, розумієщ, що під своїм ореолом він об’єднав  не одну сотню гарячих сердець, виважених думок, незаангажованих поглядів та непересічних особистостей, які діють,  мислять, творять, невпинно йдуть до мети та прославляють альма-матер.
 
Своє святкування колектив факультету фінансів розпочав з уже традиційного кубку декана  з міні-футболу «Finance Cup 2016». Участь у змаганнях  взяли студенти та професорсько-викладацький колектив факультету. Приємно, що до турніру долучилася команда коледжу ТНЕУ разом з директором Олександром Любомировичем Шашкевичом. За підсумками проведених ігор ІІІ місце посіла команда 2 курсу, срібними призерами чемпіонату стали минулорічні чемпіони – студенти третього курсу, а  золото у запеклій боротьбі виборола команда професорсько-викладацького колективу.
 
Кожен футбольний турнір має свого фаворита. Без сумніву, кращим гравцем на турнірі був наш декан Кізима Андрій Ярославович.
 
На стадіоні панував дух суперництва, адже кожна команда мала свою групу підтримки, яка із задоволенням спостерігала за ходом гри та вболівала за своїх друзів.
 
Особливістю цьогорічного турніру став майстер-клас з приготування здорової їжі від декана. Учасники турніру та найактивніші вболівальники мали нагоду скуштувати фруктово-овочевий фреш «Вітамінна бомба», який був приготований за особистим рецептом Андрія Ярославовича.
 
Після спортивних змагань студенти  та викладачі отримали запрошення на інтелектуально-розважальну гру «Фінансове розслідування», у якій брали участь команди усіх випускових кафедр факультету. До складу команди входили два викладачі та чотири студенти. Гру проводив голова студентського наукового сектору, студент 5-го курсу Шаповалов Євген. «Фінансове розслідування» включало в себе шість комплексних задач різного характеру: від ребусів та головоломок, що стосувалися історії факультету та університету до завдань аналітичного характеру, які мали стосунок до найрезонансніших фінансових афер. За підсумками гри переможцем стала команда кафедри фінансів ім. С. І. Юрія.
 
Другий день святкування розпочався з флеш-мобу, який підготували першокурсники факультету фінансів. Наймолодші фінансисти вразили глядачів синхронністю та майстерністю перфомансу, який виконувався під гімн факультету. Декан  привітав свій колектив із ювілеєм  та оголосив святкування відкритим.  Усіх  присутніх очікувала приємна несподіванка: фотозона із запрошеними мімами, які веселили публіку та  частували гостей солодощами.
 
Для того, щоб  святкування фінансистів назавжди залишилося в історії факультету кожен бажаючий мав нагоду залишити свій відбиток пальця та привітання на полотні. Згодом утворилося символічне рожево-синє родинне дерево. Останнім штрихом картини став відбиток ректора ТНЕУ, доктора економічних наук, професора Андрія Ігоровича Крисоватого, який побажав дружній факультетській родині  процвітання та нових звершень.
 
Варто зазначити, що другий день святкувань мав не лише розважальний характер, адже запорукою успіху будь-якої організації, колективу та особистості є гармонійне поєднання інтелектуальної праці та відпочинку. Відрадно, що ректор ТНЕУ А. І. Крисоватий  із задоволенням погодився провести для усіх бажаючих відкриту лекцію, що стосувалася питань становлення успішної особистості, сміливої у своїх поглядах та виваженої у діях.
 
На Майдані знань ТНЕУ ніде було впасти яблуку, адже серед бажаючих поспілкуватися з ректором були студенти різних курсів, професорсько-викладацький колектив, а також адміністрація факультету. Дружньою командою лектор та його найуважніші слухачі вивели формулу успіху, компонентами якої стали постійний саморозвиток та прагнення ставати кращими, чітко окреслений шлях до мети, сміливість відповідати на нові виклики, самостійне встановлення межі власної свободи, і, звичайно, повна відповідальність за власні вчинки.
 
«Мене переповнюють неймовірні емоції. Будь-яка людина прагне бути успішною, користуватися авторитетом та працювати на благо своєї країни. Немає меж досконалості – основний лейтмотив нашої лекції, те, на чому постійно наголошував Андрій Ігорович. Дуже рада, що наш ректор відкритий до спілкування, вміє мотивувати та спрямовувати. Ми, як підростаюче покоління та авангард студентської молоді університету, обіцяємо не підвести покладені на нас сподівання», – ділиться своїми враженнями першокурсниця факультету фінансів Ілона Дядьо.
 
Завершальним дійством у програмі святкуванні ювілею з нагоди Дня створення факультету фінансів була урочиста імпреза у актовій залі ТНЕУ, яка зібрала у великому родинному колі студентську спільноту, викладачів, наставників, випускників, почесних працівників факультету, а також його добрих друзів та партнерів. У залі панувала атмосфера свята, шалених емоцій та драйву, адже свої таланти гостям дійства дарували обдаровані студенти та творчі колективи факультету. З привітаннями та музичними подарунками завітала у гості кавер-група «Амігорумі», що нікого не залишила байдужим.
 
Свої вітання колективу факультету фінансів, у черговий раз, передав його знаний випускник, ректор ТНЕУ А. І Крисоватий.  Святковий торт, почесні відзнаки та нагороди студентському активу вручив від імені ректора проректор з науково-педагогічної роботи Василь Ярославович Брич.
 
Упродовж місяця в Інтернет-спільноті факультету фінансів проводилося відкрите голосування на звання «Найкращого студента факультету 2015-2016 н. р.», а також «Найкращої вахти гуртожитка № 3». За підсумками, перемогу у номінаціях здобули студент 5-го курсу Олександр Новачок та Лідія Олексіїна Фесенко.  Декан привітав переможців та  вручив їм пам’ятні подарунки.
 
Приємно, що на дійство завітали почесні працівники факультету Безгубенко Людмила Михайлівна, Савка Оксана Василівна, Тимчук Олександр Йосипович – люди,  котрі стояли біля його витоків і пам’ятають перші кроки на шляху становлення та розвитку. Зокрема, Людмила Михайлівна відзначила, що факультет фінансів завжди вирізнявся з поміж інших своєю згуртованістю, цілеспрямованістю та вмінням досягати висот у науковій, педагогічній,                культурно-мистецькій сферах, а сучасному поколінню фінансистів під силу здолати будь-які труднощі та перешкоди, бо у них в резерві гаряче серце і молодечий запал.
 
Не забув факультет фінансів і про людей, які наполегливо працюють і творять його історію. Почесними подяками за сумлінну працю, високий професіоналізм та партнерські відносини були нагороджені завідувачі усіх випускових кафедр, допоміжний персонал, адміністрація факультету. Слова вдячності лунали і на адресу шановних гостей імпрези: адміністрації університету та деканів інших факультетів, адже всі ми є частинкою однієї славної родини – Тернопільського національного економічного університету. Щоб засвідчити ці слова студентський актив факультету фінансів приготував ще один сюрприз – фаєр-шоу, що відбувалося одразу ж після закінчення урочистої частини на Майдані знань ТНЕУ.
 
Підсумком трьох неймовірних та насичених днів святкувань стала вечірка у НК «Allure», де декан факультету відзначив подяками та солодкими подарунками студентський актив, який допоміг у організації свята.  У режимі нон-стоп звучали вітальні слова та музичні композиції на честь рідного факультету.
 
«Я, ти, він, вона – на фінансах всі сім’я!» –  такими були завершальні слова феєричного святкування 45-ї річниці з нагоди заснування факультету фінансів.
 
Адміністрація та студентський актив факультету висловлює  подяку всім, хто долучився до організації свята, був його шановним гостем чи просто щиро радів цій події.
 
До нових приємних зустрічей та творчих злетів!
Завжди Ваш факультет фінансів!