» » У ТНЕУ завершився тиждень правових знань «Сходинками право розуміння»

У ТНЕУ завершився тиждень правових знань «Сходинками право розуміння»

Дата: 7-10-2016, 16:38 | Автор: Відділ гуманітарної освіти та виховання

 Упродовж 3-7 жовтня 2016 року в Тернопільському національному економічному університеті відбувся тиждень правових знань «Сходинками праворозуміння».
 
Сьомого жовтня 2016 року в університетській світлиці відбулася зустріч студентів коледжу економіки, права та інформаційних технологій та факультету фінансів з начальником відділу систематизації законодавства, правової роботи та правової освіти Головного територіального управління юстиції у Тернопільській області Музикою Марією Степанівною на тему: «Безоплатна правова допомога» та начальником відділу реєстрації нормативно-правових актів Головного територіального управління юстиції у Тернопільській області Шуварівською Світланою Здіславівною на тему: «Державна реєстрація нормативно-правових актів».
 
Гості розповіли студентам про завдання та роль Головного територіального управління юстиції у Тернопільській області, про надання безоплатної юридичної допомоги та структуру управління юстиції, а також про механізми державної реєстрації нормативно-правових актів.
 
Зокрема, Марія Степанівна акцентувала увагу на тому, що первинна правова допомога включає такі види правових послуг, як забезпечення доступу до правової інформації; надання консультацій і роз'яснень з правових питань; складення заяв, скарг та інших документів; надання допомоги в забезпеченні доступу особи до вторинної правової допомоги.
 
Світлана Здіславівна пояснила студентам, що державну реєстрацію запроваджено з метою впорядкування видання міністерствами, іншими органами виконавчої влади нормативно-правових актів, забезпечення охорони прав, свобод і законних інтересів громадян, підприємств, установ та організацій.
 
Ця інформація сприяє формуванню у студентів активної життєвої позиції а також розуміння необхідності дотримання правових вимог та правил у повсякденному житті.