Центр працевлаштування та зв'язків з випускниками

ПРОФОРІЄНТАЦІЙНИЙ ВЕЧІР «СЬОГОДНІ СТУДЕНТ – ЗАВТРА ВИПУСКНИК»

В умовах динамічного розвитку інформаційно-комунікаційних технологій та можливості їхнього використання у нашому житті перед молоддю стоїть важливе завдання – правильно визначити професійні пріоритети. Упродовж 50-річного функціонування Тернопільського національного економічного університету сформувалася не одна династія випускників – кваліфікованих фахівців, які сьогодні готові виконувати роль професійного маяка для кожного нашого студента.
 
24 листопада 2016 р. колектив Центру працевлаштування та зв’язків з випускниками Тернопільського національного економічного університету за підтримки ректора, випускника 1989 року Андрія Ігоровича Крисоватого запросив студентів і випускників у світлицю на чергову університетську родинну зустріч – профорієнтаційний вечір «Сьогодні студент – завтра випускник». Метою заходу стало сприяння зайнятості студентів у вільний від навчання час, втілення теоретичних знань у практику, збереження базових зв’язків з випускниками.
 
Працівники Центру працевлаштування та зв’язків з випускниками організували зустріч у формі профорієнтаційного вечора не випадково. Адже, затишну і домашню атмосферу створили студенти, які брали активну участь в організації ювілейних зустрічей з випускниками у 2016 році, випускники рідної Аlma mater – адміністрація та викладачі внз, представники органів місцевого самоврядування, керівники підприємств, а також роботодавці, які прийшли з пропозиціями працевлаштування для студентів. Ведучим вечора був директор Центру працевлаштування та зв’язків з випускниками Зеновій Іванович Кривий.
 
З вітальним словом виступив проректор з науково-педагогічної роботи, випускник 2000 року Олег Петрович Адамів, який відзначив актуальність організації зустрічей з випускниками і важливість утвердження в нашому внз інституту випускника як фундаменту для успішного розвитку Тернопільського національного економічного університету. До слів вітань також долучився відповідальний секретар Приймальної комісії університету, випускник 1996 року Олег Орестович Луцишин, наголосивши на важливості профорієнтаційної роботи як серед абітурієнтів, так і серед студентів за участі випускників.
 
Радо поділилися з студентами власним досвідом побудови професійної кар’єри випускники нашої Alma mater:
 
– Віктор Володимирович Шумада, секретар Тернопільської міської ради, випускник 2006 року, який звернув увагу на участь у громадській діяльності та сприяння її розвитку, важливість вивчення іноземних мов;
 
– Василь Миколайович Кобель, керівник відділення групи  А – «Гранд» Західного головного регіонального управління ПриватБанк, випускник 2006 року подарував внз книгу «13 бизнес-книг в одной» для вручення її адміністрацією університету найкращому студенту, а також відзначив те, що свою професійну кар’єру у банківській сфері розпочав ще із студентської лави шляхом участі в конкурсному відборі на посаду у ПриватБанку;
 
– Володимир Михайлович Болєщук, депутат Тернопільської обласної ради, підприємець, випускник 1996 року, ділячись із учасниками заходу власним досвідом проведення ділових переговорів у Франції, звернув увагу на важливість навику володіння іноземними мовами, порекомендував студентам прочитати книгу науковця у сфері фізики Мічіо Кайку «Фізика майбутнього» і підкреслив динамічний розвиток інформаційних технологій: «Сьогодні мій телефон – це все моє життя: бізнес-партнери, сім҆я, друзі, дозвілля та ін.»;
 
– Наталія Ярославівна Кравчук, завідувач кафедри міжнародного права та європейської інтеграції ТНЕУ, професор, доктор економічних наук, випускниця 1996 року проаналізувала тенденції сучасного економічного розвитку у глобальному та локальному контекстах, соціалізацію економіки, виокремила головні компетенції фахівця (робота в команді, навчання упродовж життя, лідерство, обізнаність в ІТ, емоційний інтелект та ін.), підкреслила центральну роль людини в усіх економічних процесах;
 
– Валентина Миколаївна Панасюк, декан факультету обліку і аудиту ТНЕУ, доцент, кандидат економічних наук, випускниця 1991 року, порекомендувала студентам активно брати участь у всіх заходах, які організовують у рідному внз і за його межами та сприяють особистому і професійному розвитку, аналізуючи власні студентські роки, виокремила можливості, які мають сучасні студенти (відвідування майстер-класів провідних фахівців-практиків, лекцій відомих учених, функціонування Центру практичної підготовки бухгалтерів, навчання за двома дипломами, подорожі за кордон, іменні стипендії, стажування у міжнародних компаніях та ін.);
 
– Олександр Любомирович Шашкевич, директор Коледжу економіки, права та інформаційних технологій ТНЕУ, доцент, кандидат економічних наук, випускник 2001 року, підкреслив актуальність організації у ТНЕУ щорічних ювілейних зустрічей з випускниками, які не тільки згуртовують випускників, а й дають можливість студентам поспілкуватися із ними, а також порекомендував усім учасникам подивитися фільм «Час».
 
Активну участь у заході взяли викладачі-випускники: декан факультету фінансів, доцент, кандидат економічних наук Андрій Ярославович Кізима, заступники декана факультету комп’ютерних інформаційних технологій кандидат технічних наук, доцент Василь Сергійович Коваль і кандидат економічних наук, доцент Людмила Іванівна Гончар, заступник декана аграрної економіки і менеджменту, кандидат економічних наук, доцент Олена Олексіївна Гуменюк, завідувач кафедри обліку в державному секторі економіки та сфері послуг, доктор економічних наук, професор Михайло Романович Лучко, кандидат економічних наук, доцент кафедри аудиту, ревізії та аналізу Світлана Іванівна Саченко.   
 
Приємно відзначити, що на профорієнтаційний вечір також завітали представники Центру Англійська Хелен Дорон та керівник Бюро розвитку Василь Михайлович Жирук, які презентували власну діяльність та запросили до себе на роботу студентів.
 
Під час заходу всі учасники мали можливість ознайомитись із серію банерів «Віхи становлення університету» і «Відомі випускники», присвячених 50-річчю ТНЕУ. Провідний спеціаліст Центру працевлаштування та зв’язків з випускниками Олена Володимирівна Борисяк продемонструвала слайд-презентацію із фотографіями випускників-працівників ТНЕУ, випускників, які обіймають керівні посади в органах виконавчої влади і місцевого самоврядування, зреалізували себе у мистецькій та спортивній сферах, а також проведення ювілейних зустрічей з випускниками у 2016 році.
 
Хвилюючим етапом у заході стало нагородження, яке проводили випускники, подяками від ректора ТНЕУ Андрія Ігоровича Крисоватого 78 студентів з усіх факультетів, інститутів, коледжів університету, які взяли активну участь в організації ювілейних зустрічей з випускниками у 2016 році.
 
Студентка факультету економіки та управління ТНЕУ Наталія Паламарчук поділилася із учасниками профорієнтаційного вечора власними враженнями від участі в організації ювілейних зустрічей з випускниками. Вона відзначила, що такі заходи допомагають студентам розвинути комунікабельні здібності, готовність приймати рішення і нести за них відповідальність, уміння формувати, координувати роботу в команді. Крім того, студентська молодь має можливість наживо, у неформальному середовищі, поспілкуватися із випускниками. Наталія від імені студентства подякувала адміністрації університету і працівникам Центру працевлаштування та зв’язків з випускниками за надану можливість взяти участь в організації зустрічей з випускниками.
 
Атмосферу домашнього затишку створили студенти Коледжу економіки, права та інформаційних технологій ТНЕУ – вихованці відділу гуманітарної освіти і виховання ТНЕУ Софія Турчин (група ФБСт-12), Іванна Мичковська (група ПРт-12) і Володимир Дячук (ФБСт-11), які подарували усім учасникам вечора можливість поринути у світ української романтичної пісні та інструментальної музики. 
 
Екскурсія в музей історії університету на тему «50 років ТНЕУ: професіоналізм, престиж, поступ», яку провів для випускників і роботодавців її директор Віталій Григорович Михайлиця, а також солодкий фуршетний стіл для студентів-учасників вечора, який організував голова студентської профспілки ТНЕУ Антон Михайлович Шевчук були завершальними акордами чергового профорієнтаційного вечора «Сьогодні студент – завтра випускник».
 
Колектив Центру працевлаштування та зв’язків випускниками висловлює щиру подяку усім працівникам, випускникам, студентам університету і роботодавцям, які долучилися до організації профорієнтаційного вечора та ювілейних зустрічей з випускниками у 2016 році.
 
Автор – Центр працевлаштування та
 зв’язків з випускниками ТНЕУ