Центр працевлаштування та зв'язків з випускниками

Тренінг «Як презентувати себе на ринку праці?»

У рамках вивчення прикладних аспектів дисципліни «Економіка ринків праці» (керівник курсу доцент кафедри управління персоналом та регіональної економіки Ольга Петрівна Дяків) та підготовки до співбесіди з роботодавцем студенти 1 курсу ТНЕУ упродовж 29 травня – 2 червня 2017 року взяли участь у тренінгових заняттях на тему: «Як презентувати себе на ринку праці?». Консультації щодо даної проблематики надавала провідний спеціаліст Центру працевлаштування та зв’язків з випускниками університету Борисяк Олена Володимирівна.
 
Сьогодні  ринок праці динамічно розвивається на інноваційних засадах, з’являється багато нових професій, популярною є дистанційна зайнятість. О.В. Борисяк зазначила, що роботодавець шукає креативну, мобільну  молодь, яка здатна до пошуку нових ідей та задумів, володіє іноземними мовами, є обізнаною у сфері інформаційних технологій. За таких умов важливо, щоб випускник був ознайомлений із тенденціями ринку праці, володів відповідними компетенціями, вміннями презентації останніх роботодавцю.
 
Під час тренінгу студенти дізналися про основні джерела пошуку роботи, як аналізувати оголошення про вакансії, як зателефонувати роботодавцю, зацікавити його та отримати запрошення на співбесіду. Крім того, Олена Володимирівна дала рекомендації  як успішно пройти співбесіду з роботодавцем. Розповіла про форми, види співбесід, ознайомила з переліком питань, які ставлять роботодавці під час співбесіди.
 
Упродовж тренінгу студенти вчилися презентувати свої знання, уміння, проходити різні види співбесід. Особливе зацікавлення викликало стрес-інтерв’ю. Олена Володимирівна спостерігала за технікою проходження співбесід,  аналізувала помилки, надавала підказки, наголошувала, що є головним та першочерговим.
 
Дякуємо О.П. Дяків і О.В. Борисяк за організацію цікавих тренінгів. Віримо, що навики, які студенти розвинули під час зустрічей допоможуть у майбутньому успішно працевлаштуватися.
 
Автор: студентка групи МПО-11 Бєляєва Валентина