Центр працевлаштування та зв'язків з випускниками

Профорієнтаційний вечір «Сьогодні студент – завтра випускник»

 Упродовж понад 50-річного функціонування Тернопільського національного економічного університету сформувалася не одна династія випускників – успішних фахівців. Сьогодні, в умовах динамічних глобалізаційних процесів у суспільстві, особливе значення має їхня активна участь у становленні нового покоління спеціалістів.
 
26 жовтня 2017 р. колектив Центру працевлаштування та зв’язків з випускниками Тернопільського національного економічного університету за підтримки ректора, випускника 1989 року Андрія Ігоровича Крисоватого запросив студентів і випускників у виставкову залу на чергову університетську зустріч – профорієнтаційний вечір «Сьогодні студент – завтра випускник». Метою заходу є сприяння зайнятості студентів під час навчання, формування у них навиків побудови професійної кар’єри, налагодження та розширення навчально-наукових напрямів співпраці університету з успішними випускниками.
 
Працівники Центру працевлаштування та зв’язків з випускниками організували зустріч у формі профорієнтаційного вечора не випадково. Адже затишну і домашню атмосферу створили студенти, які брали активну участь в організації ювілейних зустрічей з випускниками у 2017 році, випускники рідної Аlma mater – адміністрація та викладачі внз, керівники підприємств, а також роботодавці, які прийшли з пропозиціями працевлаштування для студентів. Ведучим вечора виступив Юрій Дзюла.
 
Радо поділилися зі студентами власним досвідом побудови професійної кар’єри випускники нашої Alma mater:
 
– Олег Орестович Луцишин, випускник 1996 року, відповідальний секретар Приймальної комісії;
– Ольга Павлівна Кириленко, випускниця 1977 року, завідувач кафедри фінансів імені Ю.І. Юрія ТНЕУ; 
– Зеновій Іванович Кривий, випускник 1987 року, директор Центру працевлаштування та зв’язків з випускниками ТНЕУ;
– Ірина Олегівна Іващук, випускниця 1995 року, доктор економічних наук, професор  кафедри міжнародної економіки ТНЕУ; 
– Василь Федорович Мартинюк, випускник 1985 року, в.о. директора Коледжу економіки, права та інформаційних технологій ТНЕУ;
– Олена Євгенівна Дейнека, випускниця 1992 року, кандидат економічних наук, бізнес-тренер, консультант;
– Оксана Володимирівна Кічак, випускниця 2007 року, солістка гурту «Називний відмінок»;
– Василь Миколайович Кобель, випускник 2006 року, керівник міських відділень ПАТ КБ «ПриватБанк».
 
Яскравими прикладами всебічного розвитку випускників для студентів стали:
– Ірина Олегівна Іващук, яка презентувала колекцію своїх картин «Ханамі, з якої все почалося..» у виставковій залі упродовж 25-27 жовтня 2017 р.;
– Оксана Володимирівна Кічак, яка подарувала учасникам заходу енергійну музичну композицію.
 
Приємною несподіванкою для студентів було дізнатися про те, що історію Тернопільського національного економічного університету творять безпосередньо його випускники, а сьогодні керівники інститутів, факультетів, структурних підрозділів навчального закладу. Серед наших випускників – два ректори університету Сергій Ілліч Юрій та Андрій Ігорович Крисоватий. 
 
Активну участь у профорієнтаційному вечорі взяли випускник 1990 року, директор Навчально-наукового інституту міжнародних економічних відносин імені Б.Д. Гаврилишина ТНЕУ Ігор Михайлович Таранов, випускник 2005 року, заступник декана факультету фінансів ТНЕУ Тарас Ярославович Маршалок, випускник 2007 року, начальник планово-фінансового відділу ТНЕУ Олексій Ростиславович Кушнір, випускниця 1997 року, заступник начальника відділу гуманітарної освіти і виховання ТНЕУ Алла Іванівна Бінцаровська, випускниця 2007 року, доцент кафедри аудиту, ревізії та аналізу ТНЕУ Ірина Маркіянівна Щирба, доцент кафедри управління персоналом і регіональної економіки ТНЕУ Ольга Петрівна Дяків, заступник декана юридичного факультету ТНЕУ Валентина Миколаївна Слома, а також випускник 2000 року, керівник Бюро студентської кар'єри факультету обліку і аудиту ТНЕУ Олександр Володимирович Бречко. 
                                                                                                                              
Приємно відзначити, що на профорієнтаційний вечір також завітали фахівець по роботі з персоналом Національної мережі магазинів гаджетів «ЖЖУК» Анна Леонідівна Кравчук та керівник Бюро розвитку Василь Михайлович Жирук, які презентували власну діяльність та запросили студентів на роботу.
 
Під час заходу всі учасники мали можливість ознайомитися із серією банерів «Віхи становлення університету» і «Відомі випускники», присвячених 50-річчю ТНЕУ. Провідний спеціаліст Центру працевлаштування та зв’язків з випускниками Олена Володимирівна Борисяк продемонструвала слайд-презентацію із фотографіями випускників-працівників ТНЕУ, випускників, які обіймають керівні посади в органах виконавчої влади і місцевого самоврядування, реалізували себе у мистецькій та спортивній сферах, а також проведення ювілейних зустрічей з випускниками у 2017 році.
 
Хвилюючим етапом зустрічі було нагородження подяками від ректора ТНЕУ Андрія Ігоровича Крисоватого 98 студентів з усіх факультетів, інститутів, коледжів університету, які взяли активну участь в організації ювілейних зустрічей з випускниками 1972, 1977, 1982, 1987, 1992, 1997, 2002, 2007 років у травні-червні 2017 року.
 
Працівники відділу гуманітарної освіти та виховання ТНЕУ (начальник: заслужений працівник культури України С. М. Сорочинська) подарували для випускників і студентів романтичні мелодії: солістка народного художнього театру пісні «Для тебе» (керівник: заслужений працівник культури України А. І. Бінцаровська) гурту «Струни серця» Тетяна Шарган, студенти-учасники народного аматорського вокального ансамблю «Галичанка» (художній керівник: М. В. Бурик).
 
Солодкий фуршетний стіл для студентів-учасників вечора, який організував голова студентської профспілки ТНЕУ Антон Михайлович Шевчук, був завершальним акордом чергового профорієнтаційного вечора «Сьогодні студент – завтра випускник».
 
Колектив Центру працевлаштування та зв’язків випускниками висловлює щиру подяку усім працівникам, випускникам, студентам університету і роботодавцям, які долучилися до організації профорієнтаційного вечора та ювілейних зустрічей з випускниками у 2017 році.

Автор: Центр працевлаштування
та зв'язків з випускниками ТНЕУ