Apple знову найцінніше підприємство в світі

Акціонерні товариства стають все ціннішими. За 18 місяців біржова цінність 100 найдорожчих підприємств світу зросла на 22 %. На вершині – такі гіганти США як Apple та Exxon.

Найдорожчим підприємством світу в рейтингу аудиторської консалтингової фірми Ernst & Young (EY) на 30 червня залишається технологічний гігант Apple з біржовою вартістю більш ніж 560,3 мільярдів доларів (410,4 мільярдів євро). Таким чином виробник iPhone протягом 6 місяців знову подорожчав 11 процентів. На другому місці нафтовий концерн Exxon Mobil, який в рейтингу оцінений в 432 мільярди доларів.

Американські фірми залишаються гігантами на світовій біржі. Вісім з десяти найдорожчих підприємств світу походять з Сполучених Штатів Америки, в тому числі, окрім Apple і Exxon, також Google та Microsoft. З 46 підприємств майже кожне друге у рейтингу топ-100 є американським, як це видно з доповіді.

Економіка в США активна і попит на цьому величезному внутрішньому ринку є стабільним. Тільки дві європейські фірми прорвались у топ-10: нідерландська нафтова компанія Royal Dutch Shell 270 із вартістю мільярдів доларів піднялась на 8 позицію, швейцарська фармацевтична кампанія Roche з 256 мільярдами доларів втрималась на 10 позиції.

 

Підготувала студентка групи МЕВ-41 Мельник Оля (за матеріалами статті «Apple ist erneut wertvollstes Unternehmen der Welt», http://www.sueddeutsche.de)