<<< Навчально-науковий центр соціально-психологічної підтримки та резильєнтності

Як боротися зі страхом

 Перший і найкращий спосіб - це йти туди, де страшно, тобто робити те, чого боїшся! Адже коли ми робимо те, чого дуже сильно боїмося, ми «приручаємо» власний страх та укріплюємо упевненість у собі.
Другий досить хороший помічник в роботі зі страхом - це почуття гумору. Те, над чим можна посміятися, вже і не так страшно. Це прекрасний спосіб подолання власного страху. Досить важливо вчитися дякувати собі за кожен маленький крок, за кожну маленьку перемогу.
У роботі зі страхом варто вчитися терпінню і пробачати власні помилки. Пам'ятайте геніальні слова: «Не помиляється той, хто нічого не робить!» Для усвідомлення того, як саме побороти свій страх, варто прийняти той факт, що в нашому житті завжди присутній ризик. Кожна хвилина життя сповнена ризиків. Тому ризик варто допускати, але ризикувати потрібно вчитися свідомо, навмисно. Розширювати поле власних ризиків означає розвиватися, а будь-який розвиток - це успіх!
Проте універсальних для всіх і завжди діючих способів немає. Наше життя - це постійне тренування у боротьбі протилежних субстанцій. Тому якщо хочете бути сміливими та вдосконалюватися, дотримуйтесь наступного алгоритму:
1. Постійно працюй над собою, вдосконалюйся.

2. Аналізуй успіхи та помилки.

3. Плануй свій розвиток.

4. Знову п.1.

Успіхів у боротьбі зі страхами!!!