Центр працевлаштування та зв'язків з випускниками

Максим Павлов: «Головна якість висококваліфікованого фахівця – вміння правильно продати свої знання»

Як відомо, що науково-методичне забезпечення діяльності Центрупрацевлаштування та зв’язків з випускниками здійснює кафедра управління персоналом та регіональної економіки (завідувач проф. Качан Є.П.) На запрошення деканату, професорсько-викладацького складу кафедр факультету економіки та управління ТНЕУ взяти участь у Загальноуніверситетській студентській науковій конференції «Науково-дослідна робота студентів: формування особистості майбутнього вченого, фахівця високої кваліфікації», у секції№ 2 «Актуальні проблеми економіки та управління на мезо- і мікрорівнях» дев’ятого квітня 2014 р. з великим задоволенням відгукнулися працівники Центру працевлаштування та зв’язків з випускниками ТНЕУ Кривий З.І., Борисяк О.В. разом з потенційним роботодавцем, керівником відділення «Центральне»-керуючим Тернопільською філією ПАТ КБ «Приватбанк» Павловим М.С.

Важлива роль у розвитку наукового потенціалу студентів ТНЕУ належить Центру працевлаштування та зв’язків з випускниками, який виступає посередником між ВНЗ і роботодавцями з реального сектору економіки.

Цінною для всіх присутніх на конференції стала доповідь керуючого  Тернопільською філією ПАТ КБ «Приватбанк»Павлова Максима Сергійовича «Формування якостей висококваліфікованого фахівця», а також його участь в дискусійних обговореннях доповідей студентів.

Формулу успіху висококваліфікованого фахівця для студентів Максим Сергійович сформулював так: «Важливо, не лише знати предмет діяльності, а й вміти його донести до клієнта-споживача».

У ході роботи секції актуальним і дискусійним питанням, яке виникло між учасниками конференції, стало адекватність і відповідність  запитів, очікувань студентів щодо майбутнього робочого місця та рівень вимог, пропозицій від роботодавців. Олена Володимирівна Борисяк, провідний спеціаліст Центру працевлаштування та зв’язків з випускниками, відмітила, що роботодавці все частіше беруть на роботу студентів і випускників ТНЕУ  без досвіду роботи, при цьому звертають увагу на їхню готовність навчатись, наявність організаційних здібностей, уміння працювати в команді, креативність мислення та ін.

Підсумком дискусії була домовленість щодо розширення співпраці студентів з Центромпрацевлаштування та зв’язків з випускниками, зокрема шляхом спільної роботи його працівників із професорсько-викладацьким складом факультету економіки та управління щодо пошуку нових науково-методичних механізмів сприяння працевлаштуванню студентів і випускників ТНЕУ.

 Працівники Центрупрацевлаштування та зв’язків з випускниками ТНЕУ висловлюють вдячність професорсько-викладацькому складу, наставникам, консультантам молоді, і студентам факультету економіки та управління за запрошення на участь у  конференції та бажають всім  терпіння, натхнення та процвітання на науковій ниві.