Інформаційний центр Європейського Союзу

ЄС продовжив санкції за порушення територіальної цілісності України

13 березня Рада ЄС продовжила чинність обмежувальних заходів, накладені за дії, які обмежують територіальну цілісність, суверенітет та незалежність України, або загрожують їм.

Дію санкцій продовжено на наступні 6 місяців, до 15 вересня 2017 року. Вони передбачають замороження активів та заборону в'їзду на територію ЄС.

Оцінка нинішньої ситуації не дозволяє змінити режим санкцій, вважають у Раді ЄС. Санкційний список було оновлено: зі списку осіб та організацій, на які накладено санкції, було вилучено двох померлих осіб. Тому сьогодні він включає в себе 150 індивідів та 37 організацій. Крім того, було оновлено інформацію про цих осіб та ці організації, а також обґрунтування причин, з яких їх було включено до списку санкцій.

Із правовими актами, які закріплюють продовження санкцій, можна буде ознайомитися в публікації Офіційного вісника ЄС від 14 березня 2017 року. Ці акти були ухвалені за правилами письмової процедури.

Ці обмежувальні заходи були впроваджені у березні 2014 року. Їх було кілька разів продовжено, зокрема у вересні 2016 року.

Інші заходи ЄС, ухвалені у відповідь на кризу в Україні, також включають в себе:
економічні санкції проти окремих галузей російської економіки, які чинні до 31 липня 2017 року;
обмежувальні заходи у відповідь на незаконну анексію Криму та Севастополя, що обмежуються територією Криму та Севастополя, і зараз чинні до 23 червня 2017 року.