Інформаційний центр Європейського Союзу

Європейський Союз та ПРООН підтримає переселенців з особливими потребами на Харківщині

 28 травня у містечку Хорошеве Харківської області відбудеться офіційне відкриття відремонтованого приміщення пансіонату для внутрішньо переміщених осіб (ВПО) з особливими потребами - інвалідів та інвалідів на візках. Приміщення відкрито в рамках спільного Проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» (МРГ) за підтримки місцевої влади та громадських організацій. 

 

Після того, як всі роботи з покращення умов життя будуть завершені, в пансіонаті м. Хорошеве знайдуть тимчасовий притулок приблизно сто осіб. Загальна вартість цього мікропроекту становить приблизно 860 тисяч грн., з них кошти Проекту ЄС/ПРООН – близько 700 тисяч грн. 


Окрім відремонтованого об’єкту в Хорошеве, на початку березня цього року на Харківщині Проектом ЄС/ПРООН вже було урочисто відкрито інший об’єкт для розміщення ВПО – школу в населеному пункті Балаклія. Загальна вартість цього мікропроекту становить понад 450 тисяч грн. Завдяки ремонту школи в Балаклії ВПО отримали покращені умови для навчання.

 

Запрошуємо журналістів взяти участь у:


Що? 
Відкриття пансіонату для ВПО в м. Хорошеве Харківської області
Де? 28 травня 2015 о 15:00
Коли? вул. Леніна, 2


Учасники: Ігор Райнін, голова Харківської обласної державної адміністрації, Сергій Чернов, голова Харківської обласної ради, Євген Зеленко, керівник прес-служби ПРООН в Україні. Також в заході візьмуть участь керівники районних державних адміністрацій та рад, а також внутрішньо переміщені особи з Луганської та Донецької областей.


У разі питань, звертайтесь будь-ласка до Світлани Слабінської, e-mail: svitlana.slabinska@undp.org, тел.:+38044 253 59 75


Довідка
Європейський Союз спільно з ПРООН та в партнерстві з місцевою владою підтримує 21 проект громад щодо відновлення соціальної інфраструктури в семи областях - Дніпропетровській, Харківській, Полтавській, Запорізькій, Одеській, Донецькій та Луганській - на загальну суму в близько 1 мільйон доларів. 


Третя фаза Проекту ЄС \ ПРООН МРГ впроваджуватиметься протягом 2014-2018 років із загальним бюджетом 23.8 млн. євро, наданих Європейським Союзом (23 млн. євро) та ПРООН (800,000 євро). З жовтня 2014-го року в 8-ми відібраних районах Харківщини розпочала свою реалізацію Третя фаза Проекту ЄС \ ПРООН МРГ. У містах Чугуїв і Мерефа буде реалізовано новий компонент з розвитку міст Проекту задля кращого обслуговування міського житлового сектору.