Інформаційний центр Європейського Союзу

Вінниця відкриє 5-ий Європейський тиждень сталої енергетики в Україні

 У червні Україна традиційно долучається до відзначення Європейський тиждень сталої енергетики. Цьогоріч заходи по всій Україні відбудуться з 15 по 19 червня. П’ятий рік поспіль Представництво ЄС в Україні разом зі міжнародними та українськими партнерами запрошує громадян відвідати заходи Тижня у різних містах по всій країні. Організатори презентують найкращі проекти з підвищення енергоефективності та використання відновлюваних джерел енергії, вкотре нагадають громадянам про те, як зменшити споживання енергії у повсякденному житті. До організації та участі у заходах долучаються численні громадські організації, представники державних установ, бізнесу, міжнародних організацій, освітяни та інші.

 

Коментуючи відзначення Тижня, Вальтер Треттон, Керівник програм допомоги «Енергетика, транспорт та навколишнє середовище» Представництва ЄС в Україні, зазначив: «Європейський тиждень сталої енергетики в Україні допомагає громадянам навчитись заощаджувати енергію та кошти, що особливо актуально для України. Цей захід також об'єднає екологічні організації, представників бізнес-кіл, міжнародну спільноту, місцеві та регіональні органи влади задля обміну досвідом та здобутками у цій сфері». 
Церемонія відкриття Тижня відбудеться 15 червня у Вінниці, на майдані Незалежності. Подію відвідають представники Вінницької міської ради та дипломати Представництва ЄС в Україні.


У рамках Тижня також відбудеться низка вуличних акцій, тематичні виставки, майстерні та презентації. Їхня мета – привернути увагу громадськості до екологічно безпечних способів використання енергії. Відвідувачі дня відкриття матимуть змогу приєднатися до велопробігу, дізнатися як заощаджувати енергію та захищати довкілля, відвідати кінопокази, що розповідають про зміни клімату, ефективні способи використання енергії та збалансований екологічно безпечний розвиток, а також побувати на показах одягу і виробів ручної роботи з відходів. Діти зможуть приєднатися до навчальних ігор та квестів, що продемонструють можливості використання відновлюваної енергії в повсякденному житті.


Окрім того, заходи Тижня – семінари, виставки, прес-тури та майстерні з питань енергозбереження, використання альтернативних та відновлюваних джерел енергії – відбудуться в інших українських містах, зокрема у Вінниці, Києві, Івано-Франківську, Львові, Тернополі, Чернівцях, Одесі, Миколаєві, Кіровограді, Кривому Розі, Харкові, Конотопі, Полтаві.


Запрошуємо журналістів долучитися до прес-туру до Вінниці на церемонію відкриття. Детальна інформація за посиланням: http://bit.ly/1F45RVE
Дізнайтесь більше про Європейський тиждень сталої енергетики в Україні, а також програму заходів на сайті: http://eusew-ukraine.net/, а також на сторінці http://facebook.com/events/826096247474206/
 
Європейський тиждень сталої енергетики – це ініціатива ЄС, започаткована 2006 року. Відтоді з року в рік до святкувань долучились сотні учасників – як прості громадяни, так і організації та інституції. Заходи, що відбуваються в рамках Тижня, сприяють поширенню найкращих практик, надихають на нові ідеї та об’єднують задля досягнення завдань ЄС щодо зменшення енергоспоживання та запобігання змінам клімату. У 2011 році Україна долучилась до Тижня сталої енергетики вперше.