Інформаційний центр Європейського Союзу

ЄС надає підтримку ВПО в Херсоні

 

 Проект "Активація територіальної громади міста Херсона для подолання проблем внутрішньо переміщених осіб", що фінансується ЄС, поліпшить умови життя внутрішньо переміщених осіб (ВПО), що проживають в місті Херсоні.

 

В приміщеннях чотирьох гуртожитків буде проведено ремонтні роботи, після чого 350 ВПО матимуть можливість поліпшити житлові умови. Понад 1000 ВПО будуть забезпечені соціальним супроводом. 120 ВПО пройдуть професійне навчання, щоб стимулювати можливості самостійної зайнятості.


 Загальна вартість проекту становить близько €804 000, ЄС надасть близько €723 000.


Представники ЗМІ запрошуються 22 червня 2015 взяти участь в наступних заходах:


Що? 
Відвідування тимчасового місця проживання внутрішньо переміщених осіб 
Де? м. Херсон, вул. Садова 17-А.
Коли? 13:15 -13:45
Що? Прес-конференція 
Де? м. Херсон, пр. Ушакова 43, Конференц-зала готелю "Optima"
Коли? 14:00 – 16:00 
Хто? Валентина Іванівна Січова – перший заступник голови Херсонської обласної державної адміністрації, Володимир Васильович Миколаєнко – Херсонський міський голова, Сергій Миколайович Черевко – заступник Херсонського міського голови, Домінік Папенхайм та Гузман Гарсіа Родрігез, радники з питань регіонального розвитку в Представництві ЄС в Україні


За більш детальною інформацією звертайтесь до Наталії Володимирівни Краски, e-mail: citycentkherson@wunu.edu.ua, тел.: (0552) 49-21-74


Довідкова інформація:


Європейський Союз визначив 20 проектів для негайної підтримки заходів громад щодо вирішення питань тимчасового проживання та поселення внутрішньо переміщеного населення, інтеграції з приймаючими громадами та якнайшвидшого відновлення постраждалих від конфлікту територій, що знаходяться під контролем уряду України.
Кожен з цих проектів отримає грант від € 200 000 до € 2 000 000 і триватиме від 6 до 18 місяців.


Більш детальну інформацію про цю підтримку Ви можете знайти тут: http://bit.ly/1TwpC3d