Інформаційний центр Європейського Союзу

Роздільна відсвяткувала відкриття туристичного центру за підтримки ЄС

 25 червня у м. Роздільна Одеської області відбулося відкриття Туристичного Інформаційного Центру (ТІЦ) за фінансовою підтримкою Європейського Союзу. Він розташований в центрі, що дає можливість туристам легко дістатись до ТІЦу за допомогою залізничного транспорту, автомобіля або велосипеда. ТІЦ надає різні послуги. Персонал центру може допомогти мандрівникам знайти місце для проживання, а також дає поради щодо привабливих атракцій та туристичних маршрутів. Менеджмент центру розвиватиме партнерські зв’язки з туристичними операторами Одеської області та просуватиме Роздільнянщину як новий туристичний напрямок.

 

На церемонії офіційного відкриття центру були присутні співробітники Представництва ЄС в Україні, а також представники інших дипломатичних установ, туристичної індустрії та ЗМІ.
«Я бажаю, щоб якомога більше туристів відкрили для себе красу Роздільнянського району! Туристична галузь вже стала ключовим фактором розвитку європейської економіки. Саме туризм забезпечує вирішення проблем працевлаштування та регіонального розвитку. Тому сподіваюсь, що поява туристичного центру в Роздільній відкриє нові можливості для економічного розвитку та надасть нові робочі місця», - сказала Хуана Мера Кабелло, Голова сектору економічної співпраці, соціального та регіонального розвитку Представництва ЄС в Україні.


«Створення сучасного туристичного інформаційного центру у Роздільній – це важлива подія не тільки для Роздільнянського району, а всього регіону у цілому. З відкриттям ТІЦу Роздільнянщина офіційно з’явилась на мапі Одеської області як новий туристичний напрямок. Відтепер гості Одещини мають можливість відвідати новий туристичний маршрут, про який ніколи раніше не згадувалось. Слід відзначити, що цей центр єдиний на північному напрямку від Одеси. Тому він може надавати детальну інформацію не тільки про туристичні об’єкти Роздільнянщини, а й про туристичні можливості Балтського та Кодимського районів. Цей фактор значно підвищує його інфраструктурну цінність та відкриває можливості для співпраці з іншими районами», - прокоментував Сергій Калабін, Президент Одеського обласного агентства реконструкції та розвитку.
 
Після відкриття центру, гості приєднались до презентаційного туру по туристичним об’єктам Роздільнянського району:


1. Готельний комплекс «Е95», розташований на автошляху «Київ-Одеса». Цей готель пропонує своїм відвідувачам великий басейн, сауну та ресторан.
2. Кінно-спортивний клуб «Богнатово» розташований на мальовничому березі Хаджибейського лиману. Співробітники клубу беруть участь у професійному кінному спорті та з радістю демонструють своє вміння.
3. Комплекс «Рідна природа». Туристи мають можливість відпочити у дерев’яних садибах поблизу від басейну. Крім того, тут є можливості для рибалки та мисливства, кінних прогулянок та відвідування приватного зоопарку.


Довідкова інформація


Проект «Туризм як каталізатор економічного розвитку сільських територій», що фінансується ЄС, розпочався в липні 2014 року. Європейський Союз надав 340 тис. євро для його реалізації. Голова мета проекту – розвиток туристичної інфраструктури у сільський місцевості. Партнери проекту – Одеське обласне агентство реконструкції та розвитку, а також Біляївська та Роздільнянська районні державні адміністрації. Бенефіціаром проекту є Одеська обласна державна адміністрація.