Інформаційний центр Європейського Союзу

ЄС та ПРООН допомагають ВПО з особливими потребами у Полтавській області

 За підтримки спільного проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» (МРГ), районної і місцевої влади та громадських організацій, буде офіційно відкритий відремонтований будинок для внутрішньо переміщених осіб (ВПО) з особливими потребами у селі Нова Галещина Полтавської області. 

 

По завершенні ремонтних робіт на першому поверсі будівлі, гуртожиток у Новій Галещині має стати тимчасовим притулком для 70 людей з обмеженими можливостями. Загальна вартість мікропроекту становить понад 1.5 млн. грн., серед яких майже 1 млн. грн., передбачений проектом ЄС/ПРООН. Після відновлення першого поверху ЄС було виділено додаткові кошти у розмірі 1 млн. грн. для капітального ремонту другого поверху будівлі. 


Окрім відновлення об'єкту для розміщення ВПО у селі Нова Галещина, спільний проект ЄС/ПРООН МРГ реалізував ще один мікропроект у місті Комсомольськ Полтавської області на загальну суму в близько 770 тис. грн. Завдяки капітальному ремонту готелю «Славутич» у Комсомольську майже сто ВПО отримали сприятливі умови для проживання. 


Представники ЗМІ запрошуються взяти участь у:
Що?
 Відкриття відремонтованої будівлі для ВПО у селі Нова Галещина Полтавської області 


Коли? 31 липня 2015 о 10:00 
Де? вул. Горького, 52, село Нова Галещина, Козельщинський район 


Учасники: Керівництво обласної/районної державних адміністрацій та обласної/районної рад, представники Проекту ЄС/ПРООН МРГ в області та ВПО візьмуть участь у заході. 


За більш детальною інформацією, будь ласка, звертайтесь до Світлани Слабінської, e-mail: svitlana.slabinska@undp.org, тел.:+38044 253 59 75


Додаткова інформація
Європейський Союз спільно з ПРООН та за підтримки місцевої влади підтримує проекти громад для відновлення 26 об'єктів соціальної інфраструктури у 7 областях – Дніпропетровській, Харківській, Полтавській, Запорізькій, Одеській, Донецькій та Луганській – із загальним бюджетом у понад один мільйон доларів. 


Третя фаза Проекту ЄС\ПРООН МРГ має на меті сприяти сталому соціально-економічному розвитку на місцевому рівні та впроваджуватиметься протягом 2014 - 2018 рр. із загальним бюджетом 23.8 млн. євро, наданих Європейським Союзом (23 млн. євро) та ПРООН (800,000 євро). У Полтавській області Третя фаза Проекту МРГ була представлена у жовтні 2014 р. Вісім районів були відібрані для впровадження Проекту в області. Окрім цього, компонент з розвитку міст буде впроваджуватись у 2 містах Полтавщини – у Миргороді та Комсомольську.