Інформаційний центр Європейського Союзу

ЄС підтримав акцію для дітей ВПО до свята Першого дзвоника в Чернівецькій області

 28 серпня 2015 року в приміщенні ГО «Волонтерський рух Буковини» голова обласної ради Михайло Гайничеру вручив дарунки 112-и школярам-дітям вимушених переселенців. Дітям були передані портфелі зі шкільним приладдям. Ця акція відбулася в рамках проекту ЄС, спрямованого на покращення умов життя та соціальну адаптацію внутрішньо переміщених осіб (ВПО) у Чернівецькій області. Проект виконується обласною радою за фінансової підтримки ЄС. 

На думку представників спільноти ВПО та волонтерів, така підтримка напередодні свята Першого дзвоника буде дуже слушною для школярів та їхніх батьків, які нещодавно переїхали до Буковини зі Сходу України та Криму. 
Завдяки проекту ЄС незабаром на базі ГО «Волонтерський рух Буковини» буде відкрито Соціально-консультативний центр для ВПО. Волонтери обладнають приміщення Центру, покращать надання соціальних послуг переселенцям. Відтепер на постійній основі в Центрі працюватиме психолог-консультант та юрист-консультант, які максимально координуватимуть доступ до соціальних та адміністративних послуг для переміщених осіб. 
Відкриття Соціально-консультативного центру заплановано на початок вересня. Про дату та час відкриття буде повідомлено додатково.
Більше інформації про проект можна отримати в контактної особи Татарчук Тетяни Михайлівни – начальника відділу регіонального розвитку та фінансового моніторингу обласної ради за тел. 55 30 37, 0999 437 110. 
Довідкова інформація
Програма Європейського Союзу «Підтримка політики регіонального розвитку України» (ППРРУ) розпочала свою діяльність у січні 2013 року та діятиме до липня 2016 року. Метою програми є сприяння суспільному, економічному та територіальному згуртуванню України. Реалізація програми надасть можливість підвищити потенціал українських органів державної влади та інших зацікавлених сторін щодо розробки та впровадження ефективної політики регіонального розвитку. Також, програма надає фінанси для реалізації конкретних проектів місцевих та регіональних органів влади. Загальний бюджет програми становить 31 млн. євро. Для більш детальної інформації завітайте, будь ласка, на: www.surdp.eu