Інформаційний центр Європейського Союзу

У Відні відбулася зустріч між ЄС та Україною щодо газових питань

 27 серпня у Відні відбулася двостороння зустріч між ЄС та Україною щодо газових питань. 
Європейську сторону представляв Марош Шевчович, Віце-президент Єврокомісії щодо питань Енергетичного Союзу. Україну представляли міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин та керівник компанії "Нафтогаз" Андрій Коболєв. На зустрічі говорили про забезпечення стабільного газопостачання в Україну та через Україну до ЄС у зимовий період.

Зустріч було організовано за ініціативи Європейської Комісії. Вона є кроком до підготування наступного раунду тристоронніх газових переговорів між Європейською Комісією, Росією та Україною. 11 вересня у Відні також відбудеться двостороння зустріч між представниками Єврокомісії та міністерства енергетики Росії. 
Європейська Комісія є посередником у нинішньому раунді тристоронніх переговорів, які почалися у березні 2015 року. Комісія прагне створити умови для підписання нового протоколу щодо постачання газу з Росії до України на наступний опалювальний період, до березня 2016 року. Єврокомісія також переконана, що наступні кроки, здійснювані після пакету домовленостей, досягнутих узимку 2014 року, дадуть можливість усім сторонам вийти на прийнятні умови продажу та купівлі газу. 
Заяви Президента Єврокомісії Жана-Клода Юнкера та Президента України Петра Порошенка після їхньої зустрічі можна знайти на сайті телеканалу "Європа через супутник".