Інформаційний центр Європейського Союзу

ЄС фінансує відкриття Соціально-консультативного центру по роботі з переселенцями в Чернівцях

 4 вересня 2015 року на базі ГО "Волонтерський рух Буковини" буде відкрито Соціально-консультативний центр по роботі з внутрішньо переміщеними особами (ВПО). Це стало можливим завдяки проекту ЄС, що спрямований на покращення умов життя та соціальну адаптацію ВПО в Чернівецькій області. Головним контрибутором проекту є Європейський Союз. Проект впроваджується Чернівецькою обласною радою. 

В рамках проекту волонтери придбали меблі та інше обладнання для переселенців. Відтепер на постійній основі в Центрі працюватиме психолог-консультант та юрист-консультант, які максимально координуватимуть доступ до соціальних та адміністративних послуг для ВПО. 
Також 4 вересня відбудеться конкурс бізнес-планів для ВПО. Найкращі з 10 бізнес-планів будуть нагороджені грантом ЄС. 
 
Щиро запрошуємо представників ЗМІ до участі:
Що? 
Відкриття Соціально-консультативного центру по роботі з ВПО 
Коли? 4 вересня о 10:00 
Де? м. Чернівці, Центральна площа, 9 
Учасники: Голова обласної ради, волонтери, сім'ї переселенців 
Більше інформації про проект можна отримати в контактної особи Татарчук Тетяни Михайлівни – начальника відділу регіонального розвитку та фінансового моніторингу обласної ради за тел. 55 30 37, 0999 437 110. 
Довідкова інформація
Програма Європейського Союзу «Підтримка політики регіонального розвитку України» (ППРРУ) розпочала свою діяльність у січні 2013 року та діятиме до липня 2016 року. Метою програми є сприяння суспільному, економічному та територіальному згуртуванню України. Реалізація програми надасть можливість підвищити потенціал українських органів державної влади та інших зацікавлених сторін щодо розробки та впровадження ефективної політики регіонального розвитку. Також, програма надає фінанси для реалізації конкретних проектів місцевих та регіональних органів влади. Загальний бюджет програми становить 31 млн. євро. Для більш детальної інформації завітайте, будь ласка, на: www.surdp.eu