Інформаційний центр Європейського Союзу

Обласний фестиваль фольклору "На Синевир трембіти кличуть" відбувся минулих вихідних біля озера Синевир

 Минулих вихідних в Національному природному парку «Синевир» в Закарпатській області відбувся обласний фестиваль фольклору «На Синевир трембіти кличуть». Це мистецька акція, яка організовується з метою просування туристично-рекреаційних можливостей Закарпаття та популяризації природної візитівки краю – озера Синевир, що є найбільшим озером Українських Карпат, і визнаний одним із "Сімох природних чудес України" 2008 року. Також фестиваль спрямований на підтримку місцевого фольклору, традицій та народних промислів.

Програма фестивалю включала виступи фольклорних колективів області, урочисту театралізовану ходу до озера Синевир, супровід троїстих музик, виступ фіналіста всеукраїнського шоу «Голос країни – 2015» Івана Пилипця та народного артиста України Івана Поповича. Луганський обласний козачий кінний театр також взяв участь у фестивалі. Гості мали можливість поласувати традиційними смаколиками Закарпаття.
Востаннє фестиваль «На Синевир трембіти кличуть» проводився ще в 2009 році. Однак завдяки підвищеній зацікавленості фестивалем, організатори сподіваються проводити фестиваль щорічно. Загалом фестиваль відвідало близько тисячі гостей.