Інформаційний центр Європейського Союзу

Початок нового проекту технічної допомоги у сфері транспорту, який фінансується ЄС

 Сьогодні Заступник Міністра інфраструктури України з питань європейської інтеграції, Оксана Рейтер, та Посол ЄС в Україні, голова Делегації ЄС в Україні, Ян Томбінські, оголосили про початок нового проекту технічної допомоги ЄС у сфері транспорту.
Пан Ян Томбінські зазначив: «Транспорт має ключове значення для економічного зростання країни і розвитку торгівлі. Я сподіваюсь, що новий проект допоможе у реформуванні транспортного сектору України та подоланні існуючих перепон на шляху розвитку».
Транспортний сектор є важливою частиною Угоди про Асоціацію, якою передбачені значні зобов'язання по вдосконаленню законодавства у сфері транспорту. Це амбіційне завдання має бути виконано за досить короткий проміжок часу.
Новий проект "Підтримка реалізації Угоди про Асоціацію та національної Транспортної стратегії України" спрямований на посилення місцевої експертизи та інституційної спроможності з метою сприяння прозорому розвитку як на рівні транспортного сектору в цілому, так і конкретних галузей транспорту, керуючись кращим досвідом ЄС.
Бюджет проекту складає 3,74 млн. євро. Проект буде реалізований протягом найближчих 3 років Консорціумом на чолі з Dornier Consulting International GmbH.
Цей проект є продовженням попереднього проекту бюджетної програми підтримки транспортної галузі, яка фінансувалась ЄС. Виходячи із результатов досягнутих Україною до кінця 2015 року, в рамках бюджетної підтримки галузі можливі значні надходження до бюджету України, які перевищують 20 млн. Євро, за умови позитивної оцінки Європейською комісією виконання умов програми.
Перша зустріч проекту «Підтримка реалізації Угоди про Асоціацію та національної Транспортної стратегії України" запланована о 14 год 00 хв. на 15.01.2016 у Міністерстві інфраструктури України.
Довідкова інформація:
Співпраця між Україною та ЄС у транспортній галузі спрямована на надання допомоги Україні у питаннях транспортної політики, які вказані в Угоді про Асоціацію, та підтримку реалізації національної Транспортної стратегії України на період до 2020 року.
Україна прийняла «Транспортну стратегію України на період до 2020 року" в 2010 році. Стратегія спрямована на підтримку роботи стійкого й ефективного транспортного сектора, створення умов для соціально-економічного розвитку країни, підвищення конкурентоспроможності національної економіки, і транспортної безпеки.
Бюджетна програма підтримки ЕС транспортної галузі була розпочата у 2010 році та призвела до фінансування у розмірі 29 млн. Евро. В рамках цієї програми була надана підтримка реалізації Транспортної стратегії.