Інформаційний центр Європейського Союзу

До 26 січня та 1 лютого – реєстрація на тренінги для тележурналістів з підготовки матеріалів про переселенців

Тележурналісти регіональних каналів запрошуються на продакшн-тренінги з підготовки матеріалів про життя переселенців. Навчання здійснюється у рамках проекту «Голос місцевих ЗМІ: професійні стандарти та етичні норми у висвітленні конфліктів», що фінансується Європейським Союзом. Фундація Томсон (Великобританія) та міжнародний Інститут регіональної преси та інформації (ІRMI, Україна) організовують тренінги у партнерстві з Національною спілкою журналістів України.

П’ятиденні продакшн-сесії організовані таким чином, що до кінця навчання кожен учасник матиме актуальний, збалансований матеріал для трансляції на телеканалі.


Від початку тренінгу учасники, за підтримки міжнародної медіатренерки Дебори Келлі та операторівСаймона Хастінгса та Івана Хараламбуса (Фундація Томсон) і місцевих експертів IRMI, працюватимуть над пошуком історій, досліджуватимуть проблематику, аналізуватимуть її, зніматимуть та редагуватимуть відео, і фіналізуватимуть матеріли для трансляцій.


Тренінг у Полтаві 8-12 лютого присвячений соціально-економічним аспектам інтеграції переселенців. Учасники київського тренінгу 15-19 лютого працюватимуть над репортажами про кроки уряду у сприянні інтеграції переселенців, зокрема здобуття вищої освіти.


Це вже друга хвиля таких практичних семінарів. У листопаді 2015 року учасники проекту Голос місцевих ЗМІ зняли 26 відео у Харківській та Львівській областях.


Під час навчання, учасники опанують необхідні редакторські навички та ознайомляться з найкращими практиками для висвітлення тематики переселенців. Через збалансовані, конструктивні новини місцеві видання можуть попередити виникнення конфліктних ситуацій.


У перспективі створена під час проекту мережа регіональних медіа слугуватиме платформою для налагодження прямої співпраці з колегами у країнах ЄС.


Щоб взяти участь у тренінгу в Полтаві надішліть резюме та короткий мотиваційний лист на е-скриньку irmi.ukraine@wunu.edu.ua до 26 січня, вказавши тему семінару. Члени Національної спілки журналістів України повинні додати в копію заявки емейл НСЖУ oblik@nsju.org


Для подачі заявки для участі в київському семінарі до вищезгаданих резюме та мотиваційного листа, потрібно додати список запитань до Міністерства соціальної політики та Міністерства освіти. Кінцевий термін подачі – 1 лютого.


Організатори забезпечують місцевий транспорт під час підготовки, зокрема, для інтерв’ю, фото та відео зйомок у межах області. Також відшкодовують проїзд автобусом та потягом (крім першого класу) і забезпечують проживання і харчування.


Для отримання більш докладної інформації звертайтеся до офісу ІРМІ irmi.ukraine@wunu.edu.ua або до НСЖУ – oblik@nsju.org.


"Голос місцевих ЗМІ: професійні стандарти та етичні норми у висвітленні конфліктів” — це півторарічний проект, спрямований на підтримку регіональних медіа. Проект фінансується Європейським Союзом. Його реалізує медіаконсорціум із п’яти організацій: Фундація Томсон, міжнародний Інститут регіональної преси та інформації, Європейський центр журналістики, МEMO98 та Асоціація «Спільний простір», у співпраці з Національною спілкою журналістів.