Проект «Ректор ТНЕУ – дітям»

Дата: 23-12-2016, 15:34 | Автор: Відділ гуманітарної освіти та виховання

 У рамках проекту «Ректор ТНЕУ – дітям» учасники творчих колективів Тернопільського національного економічного університету подарували тернополянам надзвичайно цікаву казку-мюзикл «Сніговик повертається». Упродовж 17-23 грудня музичну виставу переглянули діти працівників та партнерів університету, школярі міста, діти з особливими потребами,  соціально незахищені категорії населення.
 
Казкарка Іренея (Ірина Новомлинська) запросила усіх глядачів відкрити чарівну скарбничку – і розпочалися казкові дива.
 
За сюжетом,  діти (учасниці гурту «Кралечки») зліпили чудового Сніговика Айсика (його роль бездоганно зіграв Павло Тютюнник) і весело проводили з ним час. Якось випадково Айсик дізнається від сусідки Ворони (Наталія Хміль), що незабаром пригріє сонечко і він, вочевидь, розтане. Сніговик вирішує йти на Північ.  На заваді головному герою стає відома лиходійка Скарлет Противсіх (неперевершена Тетяна Шарган) зі своїм кумедним помічником Посіпакою Бобом (Роксолана Залізняк), вони постійно намагаються збити Сніговика з правильного шляху.  Мандруючи, Айсик знаходить друзів в усіх куточках світу – Мікі Мауса (Елеонора Атаманчук, Адам Додик), Міні Маус (Наталія Цар), Алладіна (Влад Васильків), цілителя Мустафу (Борис Салабчук), Робокара Полі (Олександр Мельничук, Віталій Скиба) – і, нарешті, потрапляє на Північ.  Саме тут він дізнається чудову  істину від Королеви Снігобелли (Оксана Корзун). Виявляється, Сніговичку зовсім не потрібно боятися сонечка, адже у світі панують свої закони природи, саме завдяки їм Сніговик «незабаром перетвориться на водичку, потім разом з парою підніметься на хмаринку, щоб з часом знову стати білим снігом, а згодом – Сніговичком».  Радості Сніговика немає меж: він може сміливо повертатися додому, до своїх друзів-дітлахів. «Скажіть, Королево, а так буде зі всіма, кого я знаю?» – запитує Айсик. «Так пощастило тільки людям – вони теж можуть мати вічне життя, тільки, на жаль, про це забувають», – відповідає Сніговичку Снігобелла і разом з веселими Пінгвінами (учасниками гурту «Краплинки») знайомить його з чудовою різдвяною історією.
 
Сніговик поспішає додому радісний і щасливий. «Я повернувся назавжди!» – весело сповіщає він своїм друзям.
 
У виставі представлено чудові танцювальні та пісенні композиції у виконанні творчих колективів університету – театру пісні «Для тебе», студії сучасної хореографії «ТАНГо dance companу», гурту «Галичанка».
 
Автор сценарію та режисер казки-мюзиклу – заступник начальника відділу гуманітарної освіти та виховання Алла Бінцаровська, балетмейстер – Любов Борисяк, композитор та звукорежисер – Сергій Родько.  Ролі виконували учасники творчих колективів ТНЕУ, студенти та працівники відділу гуманітарної освіти та виховання (начальник відділу Світлана Сорочинська).
 
Новорічні музичні вистави для маленьких тернополян та їх родин щороку відбуваються у ТНЕУ за сприяння ректора університету, доктора економічних наук, професора Андрія Ігоровича Крисоватого.