» » У Єреванському навчально-науковому інституті вшанували пам'ять про Тараса Шевченка та Єгіше Чаренца

У Єреванському навчально-науковому інституті вшанували пам'ять про Тараса Шевченка та Єгіше Чаренца

Дата: 28-03-2018, 15:24 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 26 березня 2018 року в Єреванському навчально-науковому інституті Тернопільського національного економічного університету відбулося дійство, присвячене Великим Синам своїх народів – Тарасу Шевченку і Єгіше Чаренцу, яких вшановують і пам’ятають за патріотизм і любов до Батьківщини не тільки їх народи, а й увесь світ.
 
Учасниками заходу стали Тимчасовий Повірений у справах України в Республіці Вірменія Денис Леонідович Автономов, перший секретар Посольства України в Республіці Вірменія Тарас Леонідович Яковенко, а також студенти і професорсько-викладацький колектив інституту.
 
З вітальним словом до присутніх звернувся директор Єреванського навчально-наукового інституту ТНЕУ Саак Меружанович Гудратян. Також до привітань долучився Тимчасовий Повірений у справах України в Республіці Вірменія Денис Леонідович Автономов.
 
Учасникам заходу дуже сподобався фільм «Шедеври Великого Кобзаря» (картини – Т. Г. Шевченко, музика – Олександр Пономарьов).
 
Студенти інституту читали поезії Т. Г. Шевченка українською та вірменською мовами, прозвучали відомі вірші Є. Чаренца, зокрема – «Моя прекрасна Вірменія», улюблений твір кожного вірменина.
 
Завмерши присутні слухали акапельний виступ Аветисян Діани. Після чого зал вибухнув оваціями, чим і завершилося урочисте дійство.