ЗА ВРАЖЕННЯМИ У ЄВРОПУ…

Дата: 20-04-2012, 14:37 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

З 29 березня по 2 квітня студенти факультету міжнародного бізнесу та менеджменту ТНЕУ мали змогу зануритись в історичну атмосферу міст Праги та Дрездена. Ця поїдка була організована профспілковим комітетом студентів ТНЕУ.

Незабутній екскурс в минуле, влаштований досвідченим гідом, наповнив нас новими враженнями та знаннями. Історична величність та сучасний монументалізм… Класика архітектурної думки та мінімалізм в дизайні… Дух епохи та ціла епоха в одному місті – місті контрастів та яскравих відтінків, що дивують своєю неповторністю. Гуляючи вузькими вулицями старого міста ввечері, можна відчути себе громадянином середньовічної Праги з приголомшливою архітектурною сумішшю бароко, рококо та готики. Наша подорож у казку тільки розпочалась…

Цікаво, що межа між старою та новою частиною Праги географічно окреслена вулицею, яка колись була ровом, що був засипаний після випадкового падіння герцога в нього. На сьогодні це найбільш людна частина міста, з безліччю торгових та розважальних закладів.

Пізніше ми отримали нагоду побувати в королівському місті Градчани, Празькому граді – резиденції чеських королів, де сьогодні проживає та працює Президент країни; побачити легендарний собор св. Віто, Вацлава та Войтеха (трьох «В»), ратушу із знаменитими курантами, Вацлавську площу, Староміську площу. Поряд із цим кожен із нас загадав бажання на Карловому мосту, і воно, без сумніву, здійсниться!

Перебуваючи у Чехії, важко утриматись від спокуси завітати у відоме місто-курорт – Карлові Вари, що відоме як лікувальний курорт завдяки гарячим джерелам мінеральної води з цілющими властивостями. Місто також славиться щорічним міжнародним кінофестивалем і популярним чеським лікером «Карловарська бехерівка». 

Важко було прощатись із настільки вражаючим історичним місцем, але наша подорож продовжувалась. Двохгодинний переїзд та горбиста місцевість непомітно перенесли нас у стародавню столицю Саксонії – місто Дрезден. Місто-велетень, що вражає людину своєю величчю архітектури. Цікавий факт, що всі будівлі в Дрездені хоч за стилем і на вигляд здаються вельми стародавніми – вік їх не перевищує 50 років. Варто зазначити, що місто було повністю знищене фосфорними бомбами під час Другої світової війни. А коли війна закінчилась – розпочалось повне його відновлення. 

Під час екскурсії ми відвідали картинну галерею «Старі майстри», де знаходяться «Сикстинська мадонна» Рафаеля, багата колекція полотен Рембрандта, Дюрера, Тиціана, Рубенса. Побували в музеї фарфору, зброярській палаті, кунсткамері та музеї коштовностей.

Ця подорож назавжди залишить незабутній слід у нашій пам’яті про студентські роки.

Студенти ФМБМ щиро вдячні за надану можливість та сприяння профспілковому комітету студентів ТНЕУ та декану факультету міжнародного бізнесу та менеджменту Тибіню Анатолію Михайловичу.