Це тільки початок!

Дата: 22-10-2012, 16:02 | Автор: Мураль Надія, Сиско Родіон

Протягом 24 годин 16-17 жовтня відбувався студентський фестиваль «Студентська доба», на який з величезним нетерпінням чекали усі студенти Тернополя. Університети міста представляли команди із ТНЕУ, ТНТУ, ТІСІТ, а також була сформована збірна університетів. Такий захід організовано вперше в Тернополі і присвячено Дню українського студента. 

 

Доба була насиченою:

•інтелектуальні заходи: «Що? Де? Коли?» та «Інтелектуальна мішень»;

•квест на знання історії Тернополя;

•жваві дебати на тему: «Участь активної молоді у виборах, запорука їх демократичності», де кожна із команд відстоювала свою точку зору;  

•«битва» університетів, що зовсім не була схожою на битву, а на веселі змагання;

•конкурси, які були так потрібні учасникам заходу, щоб збадьоритись і  розпочати в 5 ранку активну роботу над основною метою фестивалю, - написання проектів, які б підвищили роль студентства в житті міста, покращили їх умови життя (забезпечення житлом, зручним транспортним зв’язком, належним благоустроєм і т. д.), удосконалити освітню інфраструктуру...

 

Темою проектів для наших студентів була «Активізація міжнародного співробітництва», яка була визначена способом жеребкування.

Згідно цієї теми нами розроблено 3 проекти, які покращили б статус Тернополя як студентської столиці України.

Першим представленим проектом було створення «Міжнародної студентської ради», яка б поєднувала в собі іноземних та українських студентів, які б співпрацювали між собою.

 

Наступним проектом було заснування «Школи майбутнього», яка б сприяла посиленню дружніх та професійних відносин між містами-побратимати та їх освітніми закладами.

 

Останнім найбільш нетиповим було представлено створення facebook-групи, що представляє собою інформаційно-комунікативну базу, детальніше про яку зазначається в проекті «World Online in Ternopil».

 

Найкращі проекти будуть відібрані до стратегічного проекту міста «Тернопіль – студентська столиця України».

 

Надзвичайно оригінальною та дружньою виявилась наша команда. У важкі години, коли у нас «опускалися руки» капітан команди Сиско Родіон додавав впевненості та підтримав командний дух. Ми не здалися, адже ТНЕУ – це Талановиті, Наполегливі, Енергійні та Унікальні студенти. 

Завдяки такому фестивалю студенти набули навиків комунікабельності, командної гри, здобули нові знання і розкрили свої можливості. Для нас представили ряд цікавих, інформаційно наповнених тренінгів, які представили мер м. Тернополя Сергій Надал, генеральний директор телеканалу TV-4 Юлія Винокур, керівник громадської організації «Aiesec» Остап Стець, начальник управління стратегічного розвитку міста Юрій Дейнека та інші.

 

Особливо відзначили наш університет. Ми були найкреативніші, оскільки представили публіці проект «World Online in Ternopil» англійською мовою, який отримав найвищу оцінку суддів. 

Завдяки цьому, наша команда здобула І місце, чим завдячуємо усім учасникам:

1.Боліновська Лілія (ФОА);

2.Корінець Віталій (ФОА);

3.Корнійчук Олена (ФОА);

4.Кухарчук Наталія (ФЕУ);

5.Мураль Надія (ФОА);

6.Пастернак Ігор (ФОА);

7.Пастернак Юрій (ФОА);

8.Попович Ольга (ФМБМ);

9.Сиско Родіон (ФОА);

10.Семенюк Антон (ФОА) – учасник збірної;

11.Рабешко Володимир (ФОА);

12.Філюк Іванна (ФОА);

13.Чайковська ІвАнна (ФФ);

14.Явич Вадим (ФМБМ).

 

Сподіваємось, це тільки початок наших звершень!