» » Міжнародний просвітницький проєкт-маратон «Разом ближче до мети»

Міжнародний просвітницький проєкт-маратон «Разом ближче до мети»

Дата: 7-12-2020, 11:41 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Відбулася третя зустріч у рамках Міжнародного просвітницького проєкту-маратону «Разом ближче до мети» з представником української діаспори в Республіці Польща, доктором інженером економічних наук, війтом ґміни Громадка Болеславського повіту Нижнєсілезького воєводства Дарішем Павліщи.

Оскільки зустріч відбулася напередодні Дня Збройних сил України, організатори та партнери проєкту привітали з професійним святом наших славних героїв, а також волонтерів, які багато років підтримують українську армію.

Лекція «Не все було таким рожевим» викликала досить жваву дискусію серед присутніх. Були обговорені важливі питання українсько-польської співпраці, формування стосунків на тлі історико-політичних подій та обговорення планів на майбутнє. Також учасники проєкту поспілкувалися на актуальні теми сьогодення: економічні проблеми в умовах карантину, запровадженого владами обох країн задля обмеження поширення вірусної інфекції, питання міграції та асиміляції українців у чужий їм ментальний та культурно-етнічний простір, а також зовнішньо-політичні проблеми, зокрема ситуацію у сусідній Білорусі, яка тривожить не лише небайдужих українців, але й прогресивну спільноту в усьому світі.  

Модератор проєкту – учениця 7 (11) А класу ТУГ ім. Івана Франка, президент Євроклубу «Terra Liberia’s», учасниця ГО «Партнерство» і науково-просвітницького товариства «ПАРТНЕРСТВО юним» - Анастасія Василевська.

Дякуємо спікерам за цікаву лекцію! А слухачам висловлюємо подяку за присутність, та, користуючись нагодою нагадуємо, що учасники проєкту нагороджуються сертифікатами!