» » Відбувся науково-практичний круглий стіл на тему «Трансформаційні процеси аудиту»

Відбувся науково-практичний круглий стіл на тему «Трансформаційні процеси аудиту»

Дата: 7-12-2020, 12:08 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 4 грудня  2020 року об 11.00 год на платформі ZOOM  відбувся науково-практичний круглий стіл на тему «Трансформаційні  процеси  аудиту». Організатори -  кафедра фінансового контролю та аудиту факультету фінансів та обліку Західноукраїнського національного університету.

У заході взяли участь представники професорсько-викладацького колективу кафедри фінансового контролю та аудиту, члени студентського наукового товариства та студенти факультету фінансів та обліку. Гість круглого столу – Станіслав Каплуненко, представник компанії ISpro виробник адаптованих ERP-систем управління для бюджету та бізнесу.

З вітальним словом до гостей та учасників заходу звернулися Лучко Михайло, д.е.н, професор, завідувач кафедри фінансового контролю та аудиту, сертифікований аудитор, Щирба Ірина, к.е.н., доцент кафедри фінансового контролю та аудиту, сертифікований аудитор, Шестерняк Марія, к.е.н., доцент кафедри фінансового контролю та аудиту, куратор СНТ.

Станіслав Каплуненко розповів студентам, що програма автоматизації процесів роботи підприємства ISpro – це набір взаємопов'язаних модулів (підсистем). Кожна підсистема має певну самостійність, тому ISpro можна збирати виключно під потреби замовника. Завдяки гнучкому підбору функціоналу програмним комплексом здійснюється автоматизація бізнес-процесів, не обтяжена зайвим функціоналом та витратами на впровадження. Компанія випускає програмні продукти, призначені для автоматизації обліку та управління на підприємствах різних галузей виробництва, торгівлі, агропромислового комплексу, сфери послуг і в бюджетних організаціях. Ці програми створені саме українськими фахівцями. Тому в них повністю враховано законодавчі та економічні реалії держави. Візитна картка програмних продуктів - опрацювання облікових і управлінських функцій для вирішення завдань підприємства, опора на сучасні технології та найкращий світовий досвід, оперативна підтримка всіх змін в законодавстві, стійкість і надійність.

Під час круглого столу дискутували про трансформаційні процеси аудиту за останні кілька років, розглянули внутрішній аудит в системі корпоративного управління, проаналізували міжнародні стандарти аудиту, обговорили проблемні питання імплементації внутрішнього аудиту, провели аналіз стану ринку професійних аудиторських послуг, дослідили структуризацію аудиторського процесу, згадали історичні аспекти виникнення аудиту, розглянули систему відповідальності аудиторів.

Учасники заходу заслухали доповіді з цікавими презентаціями, які представили студенти:

Луб Наталія (група ОЕЕм-1), тема доповіді «Внутрішній аудит в системі корпоративного управління» (науковий керівник: д.е.н., професор Лучко М.Р.);

Макар Віктор (група ОАБ-41), тема доповіді «Структуризація аудиторського процесу. Основні етапи та послідовність виконання аудиторських робіт» (науковий керівник: к.е.н., доцент Щирба І. М.);

Федчишин Інна (група ОАБ-31), тема доповіді «Історичні аспекти виникнення аудиту» (науковий керівник: к.е.н., доцент Литвин З.Б.);

Рекис Оксана (група ОАБ-41), тема доповіді «Система відповідальності аудиторів та аудиторських фірм» (науковий керівник: к.е.н., доцент Шестерняк М. М.);

Гальчак Христина (група ОАБ-41), тема доповіді «Міжнародні стандарти аудиту як методологічні засади регулювання якості аудиторських послуг» (науковий керівник: к.е.н., ст. викладач Черешнюк О.М.).

Кім Анастасія (група ОЕЕм-1), тема доповіді «Проблеми імплементації внутрішнього аудиту в практику управління» (науковий керівник: к.е.н., доцент Щирба М.Т.);

Кравчук Іванна (група ОАБ-41), тема доповіді «Аналіз стану ринку професійних аудиторських послуг в Україні» (науковий керівник: д.е.н., професор Пушкар М.С.).

Підсумовуючи, куратор студентського наукового товариства, к.е.н., доцент кафедри фінансового контролю та аудиту Марія Михайлівна Шестерняк ще раз наголосила на актуальності питань, які обговорювалися та відзначила високий рівень доповідей усіх учасників.

Студенти-учасники отримали від декана факультету фінансів та обліку ЗУНУ Андрія Кізими та завідувача кафедри Михайла Лучка подяки за наукові досягнення і успішний виступ на науково-практичному круглому столі «Трансформаційні  процеси  аудиту». Це підтверджує той факт, що навіть в умовах карантину та дистанційного навчання можна плідно працювати!