» » Тренінг від Ізраїльської коаліції травми

Тренінг від Ізраїльської коаліції травми

Дата: 1-11-2022, 13:08 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 У час повномасштабної війни у кожного українця з’явилося багато викликів. Кожен із нас має своє місце у цій історії, хоча всі перебувають в одній ситуації. Для соціальних працівників це також інший досвід, адже рівень стресу людей – травми, пов’язані із війною, які потребують кваліфікованого супроводу.

У межах співпраці з Ізраїльською коаліцією травми при Західноукраїнському національному університеті проходять навчання соціальні працівники Тернопільської області. 

Через досвід Ізраїлю як країни, яка багато років живе у стані воєнних дій, їхні спеціалісти вміло працюють з такими запитами і передають свої напрацювання іншим країнам.

Дуже важливо навчатися турботи про себе, яка вбереже від вигорання та вторинних травм. Бо лише вміючи опанувати свій тривожний стан, можна бути ефективними з людьми, які гостро потребують нашої допомоги.

Потрібно нормалізувати емоції, досягти балансу. Переживання горя – це конкретна ситуація. Ми можемо відчувати різні реакції: шок, сум, спантеличення, дезорієнтацію, провину або ж перебувати довго у стані апатії і спустошення. Важливо, щоб людина могла виконувати свої щоденні завдання, не втрачати можливість концентруватися. Техніками для розслаблення та зняття стресу сьогодні  ділилася Світлана Тарасов (Ізраїль).