» » Участь у Літній школі словацької мови та культури Studia Academica Slovaca

Участь у Літній школі словацької мови та культури Studia Academica Slovaca

Дата: 21-04-2023, 10:00 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Уряд Словаччини оголошує про стипендійні можливості для громадян України на участь у Літній школі словацької мови та культури Studia Academica Slovaca.

Цього року Літня школа SAS проходитиме в очній формі – з 30 липня по 19 серпня 2023 р. та у дистанційній формі - з 31 липня по 12 серпня 2023 р. Програма включатиме мовні курси та традиційний блок лекцій. Організатором та реалізатором літньої школи є Studia Academica Slovaca - центр словацької мови філософського факультету університету ім. Коменського в Братиславі.

Також процедури відбору належать до компетенції країн, що направляють, а це означає, що коди стипендій Міністерства освіти, науки, досліджень та спорту Словацької Республіки будуть передані успішним заявникам безпосередньо відповідною установою за кордоном (посольство, консульство, місцеве міністерство освіти, університет, лекторат).

Кожна призначена стипендія відповідає одному конкретному коду, і якщо заявник не заповнить його в заявці, заявка не буде надіслана. Міністерство освіти, науки, досліджень та спорту Словацької Республіки звертає увагу, що один і той самий код не можна використовувати двічі. Після того, як код використається вперше, він не підлягає повторному використанню.

Подання онлайн-заявки буде доступне з 10 квітня 2023 року на вебсторінці: https://slovak.minedu.sk

Зацікавлені особи повинні заповнити розділ з особистими даними, інформацією про вибір курсу, зазначити рівень своїх знань словацької мови. Заявники окремо вказують, яка форма навчання їх цікавить (очна/дистанційна) та вводять код своєї стипендії. До аплікаційної форми також додається короткий мотиваційний лист, так само у формі електронного додатку заявник прикріплює свою фотографію та підписану згоду на обробку персональних даних.

Кінцевий термін подання заявок - 26 травня 2023 р. Усі невикористані коди стипендій будуть заблоковані після цієї дати, а невикористані стипендії будуть надані альтернативним заявникам. Заявники, які у повній мірі заповнили свою заявку, будуть автоматично проінформовані про її успішне подання і зможуть завантажити та зберегти її у форматі pdf за власною потребою. Водночас координатор SAS зв’яжеться з ними упродовж 10 днів і буде доступний для будь-яких питань або вирішення проблеми.

Сама заявка ще не є листом про прийняття. Прийняті заявники отримають листа на електронну пошту або пошту після завершення реєстрації та консультації з Міністерством освіти, науки, досліджень та спорту Словацької Республіки - у другій половині червня 2023 року.

Детальніше про Літню школу SAS за посиланням:  www.fphil.uniba.sk/sas у розділі AKTUALITY/NEWS.