Дотик до прекрасного

Дата: 4-04-2014, 15:53 | Автор: Відділ гуманітарної освіти та виховання

 

 Третього квітня 2014 року студенти Тернопільського національного економічного університету – мали змогу побувати на екскурсії у бібліотеці-музеї «Літературне Тернопілля», де ознайомилися із скарбницею духовності краю, що розповіла про розвиток літературного життя від давніх часів до сьогодення. Екскурсію організували працівники відділу гуманітарної освіти та виховання ТНЕУ. Експозиції бібліотеки вражають своєю мистецькою красою, а також інтелектуальною наповненістю.

 

Студенти багато дізналися про вихідців з нашого краю, що відомі у всьому світі. Надзвичайно цікавою була експозиція, присвячена 200-річчю від Дня народження нашого генія – Тараса Григоровича Шевченка, адже студенти могли побачити велику кількість автопортретів Кобзаря, а також пейзажі оригінальних розмірів. Приємно вразив рушник, вишитий дітками, на якому актуальні поетичні рядки поета, а також його вдумливий молодечий погляд.

 

Душевно було доторкнутися серцем до прекрасного, і зрозуміти, що ми живемо на благодатній землі, якою ходили визначні особистості краю.

 

Дійсно, бібліотека-музей «Літературне Тернопілля» – це місце зустрічі творчої молоді та сучасної літературної еліти. З роси й води тобі, бібліотеко, й надалі достукуйся до тих сердець, що вміють любити і змінити світ на краще.