» » Робоча зустріч ректора університету Андрія Ігоровича Крисоватого зі студентським парламентом

Робоча зустріч ректора університету Андрія Ігоровича Крисоватого зі студентським парламентом

Дата: 16-04-2014, 14:55 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

П’ятнадцятого квітня 2014 року відбулася зустріч ректора університету Андрія Ігоровича Крисоватого зі студентським парламентом.


Розпочав зібрання ректор, який сказав: «Зустрічатись із студентським активом нашого навчального закладу завжди дуже приємно. У країні зараз непроста ситуація і мені дуже боляче констатувати, що міністерство абстрагується від наших проблем. Мова йде про Кримський навчально-науковий інститут економіки, управління та туризму ТНЕУ, на облаштування якого університет вклав чималу суму коштів. Мені боляче, як керівнику, чути думки про те, що його доля поки що невідома. Ми не допустимо, щоб ситуація для наших студентів складалась не на їхню користь».

 

На засіданні також був присутнім представник «ПриватБанку», який розповів про можливість студентам отримати кредитну картку з вигідними умовами (система овердрафту), яка дозволить студентам отримати кредит у розмірі трьох стипендій та надасть певну кількість переваг (відкриття і перевипуск картки – безкоштовно, інтернет-банкінг, можливість розраховуватись закордоном та знімати кошти з комісією 2%, кожна операція із рахунком бере участь у розіграші – дає можливість отримати 50 000, 100 000 й один мільйон гривень). Цю пропозицію ректор просив обдумати та запропонувати для обговорення студентам університету.

 

У ході зустрічі звучали питання, що стосуються Студентської ліри. Студенти вважають за доцільне перенести час проведення у наступному році на другу половину березня, адже теперішній час проведення дещо зриває навчальний процес. Також студентів цікавили можливі зміни, які виникли через створення Навчально-наукового інституту міжнародних економічних відносин ім. Б.Д. Гаврилишина, а саме можливість проживання студентів одного інституту в одному гуртожитку. Ці запитання ректор просив винести на розгляд вченої ради, де близько 10% представників є студентами, а також ректор повідомив, що цього року формується система відкритого поселення в гуртожитки, тобто кожен студент зможе прослідкувати за цим процесом.

 

Андрій Ігорович закликав Парламент брати активнішу участь у діяльності університету.

 

 

«Жодні зміни в університеті без студентської думки неможливі. Саме тому нам так важливо почути кожного студента», – зазначив Андрій Ігорович, підсумувавши зустріч.