» » Студенти 5 курсу юридичного факультету відвідали Тернопільський обласний притулок для неповнолітніх

Студенти 5 курсу юридичного факультету відвідали Тернопільський обласний притулок для неповнолітніх

Дата: 17-11-2014, 15:52 | Автор: Студентка 5-го курсу юридичного факультету Павелко Любов

 Всі ми родом з дитинства… У кожного є свої перші спогади про тепло маминих рук, про бабусині казки на ніч, про татові жарти та сімейні свята. Ці спогади супроводжують нас упродовж  усього життя і залишаються сімейною реліквією. Психологи стверджують, що характер людини формується в перші 5-7 років життя, і від цього залежить подальша доля.

 

Нам, цілком благополучним людям, важко уявити, що відчуває маленька дитина, від якої відмовляються батьки або ж якщо їх позбавляють батьківських прав. І безпорадна істота залишається наодинці з жорстоким навколишнім світом, у якому дуже мало любові, турботи та безпеки. Адже все це мала уособлювати родина, якої у крихітки немає.

 

У всьому світі є діти-сироти, і наша країна, звичайно, не виключення. Складна соціально-економічна ситуація в країні сьогодні, на жаль, впливає і на українську сім’ю.

 

Держава створює різного роду дитячі будинки, притулки, школи-інтернати, соціальні центри, тощо, в яких виховуються діти з неблагополучних сімей, діти позбавлені батьківської опіки та діти-сироти. Проте всі ці заклади ніколи не стануть для дитини альтернативою сім’ї. Дитина в перші роки свого життя особливо гостро відчуває потребу в увазі та піклуванні, яке ніхто, крім рідних людей не може замінити.

 

Скільки дітей, стільки важких історій життя, зовсім недитячих і таких болючих. Одним із таких закладів, де зібралися дітки з різних куточків Тернопільської області, і не лише Тернопільської, є Тернопільський обласний притулок для неповнолітніх, що знаходиться за адресою м. Тернопіль, вулиця Стрімка, 6.

 

В притулку виховується 15 дітей віком від двох з половиною до сімнадцять років. Переважають молодші, віком від 3 до 10 років.

 

Кожна дитина особлива і неповторна, проте помітно такий дорослий погляд і сум в очах, що не властиво їхнім ровесникам, які виховуються в рідних сім’ях в достатку. Адже  кожній дитині вкрай бракує батьківської уваги та тепла, хоча вихователі дарують їм свою турботу та увагу, але це ніколи не замінить теплоти рідного серця. Проте, дітки усі дуже жваві та активні. У притулку є також двоє діток із Донецька.

 

Усім відомо як нелегко зараз із державним фінансуванням для дитячих притулків. Оскільки в державі бракує коштів, то в Тернопільському обласному притулку для неповнолітніх завжди раді будь-якій допомозі для діток, чи то засобами гігієни, одягом, солодощами чи іграшками.