» » Міжнародний день студентів у ТНЕУ

Міжнародний день студентів у ТНЕУ

Дата: 18-11-2014, 11:01 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Незвично та креативно відсвяткували Міжнародний день студентів у Тернопільському національному економічному університеті. У виставковій залі вищого навчального закладу зібралися студенти – переможці у номінаціях «Лідер у навчанні», «Окрилені мистецтвом», «Звеличені спортом», «Студентські ініціативи», «Профспілковий лідер». До студентів завітали ректор ТНЕУ, доктор економічних наук, професор А.І. Крисоватий, проректор з науково-педагогічної роботи В.Я. Брич й  декани факультетів.

 

Андрій Ігорович привітав із святом молодь університету, сказавши: «У цій залі немає людей, які б не були студентами – сьогоднішніми чи вчорашніми. Студентські роки – це дух вільнодумства, протиріч і пошуків, тернистих шляхів пізнання й кохання. Мені приємно, що саме Ви є рушійною силою нашого університету, її серцем. Без Ваших ідей та ініціатив неможливе життя у нашому вищому навчальному закладі. Впевненість, креативність, мужність, патріотизм – ось портрет сучасного студента ТНЕУ. Сьогодні я пропоную усім пройти інтелектуальним "лабіринтом" історії,  географії, спорту, культури університету. Гра, якою б вона не була, навчає мислити, активізувати зусилля для досягнення спільної мети. Ми хочемо, щоб Ви реалізували себе у житті й стали гідними творцями майбутнього України».

 

Студенти об'єдналися у п'ять команд й запропонували деканам і проректору долучитися до гри. Приємно відзначити, що викладачі радо вітали таку ініціативу й взяли участь у двобої зі студентами. Ректор грав разом із молоддю, допомагаючи гравцям відшукати правильні відповіді. Конкурс передбачав запитання з розділу «Історія ТНЕУ», «Вища математика ТНЕУ», «Географія ТНЕУ»; відеозапитання від кафедри спорту, голови Ради молодих вчених, випускників університету та мера міста Тернополя. Найбільші емоції вирували у залі, коли з'явилися фотозапитання «Портрети з дитинства», адже фотографії – це теплий спогад про безтурботні роки життя. Хвилю оплесків викликала дитяча фотографія Сергія Притули, яку команда викладачів прийняла за дитяче фото ректора університету. Проте, фото Антона Шевчука впізнали усі, побачивши у ньому веселого і позитивного голову студентського профкому.

 

Найцікавішими були музичні запитання. Капітани команд слухали пісню у навушниках, а згодом показували жестами своїй команді. Серед зашифрованих пісень: «Я не здамся без бою», «Їхали козаки», «Червона рута», «Вчителька», «Тебе це може вбити», «Дикі танці». Найоригінальніше передав зміст пісні капітан команди деканів ТНЕУ Микола Петрович Дивак. Його впевненість та рішучість  у рухах дозволила Богдану Петровичу Адамику здогадатися першим назву пісні. Декани показали усім, що вони – «не здадуться без бою».

 

У перервах між грою свої пісні дарували Ірина Новомлинська, Лілія Варава, Тетяна Шарган.

 

У підсумку команда «Студентські ініціативи» зайняла І місце, команда деканів та профспілкових лідерів розділили ІІ і ІІІ місця.

 

Голова профспілкової організації студентів ТНЕУ Антон Михайлови Шевчук вручив грамоти, пам’ятні сувеніри з символікою університету й подарував переможцям тортики! Інтелектуальну гру «Наші мрії здійснюються тут» організував відділ гуманітарної освіти та виховання, а провели Юрій Дзюла та Оксанка Балуцька. Зустріч завершилася спільною фотографією на згадку.