» » Розпочалася XXVII Всесвітня зимова Універсіада–2015

Розпочалася XXVII Всесвітня зимова Універсіада–2015

Дата: 27-01-2015, 12:10 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 З 25 січня до 1 лютого у містах Штребске-Плесо та Осрблі (Словацька Республіка), а 4-14 лютого у Сьєрра-Неваді і Гранаді (Королівство Іспанія) пройдуть Всесвітні зимові студентські ігри – Універсіада-2015.

 

Урочисте відкриття універсіади розпочалося з виступу президента Словацької Республіки, вітальних слів президента Міжнародної федерації студентського спорту  та міністра освіти, науки, досліджень і спорту Словацької Республіки. Під звуки Ґавдеамусу відбулася церемонія підняття прапора – запалав вогонь універсіади.

 

Українська делегація – одна з найчисельніших: менша лише від китайської. Вирізняються наші також яскравим дизайном спортивного екіпірування, яке було виготовлене саме для учасників зимової універсіади. Керівники делегації зауважували, що ця спортивна форма є найбільш вдалою з-поміж попередніх варіантів спортивних комплектів.

 

Вихід української делегації на стадіон присутні підтримували оплесками й вигуками «Браво, Україна!». Спортсмени відчули особливу увагу та підтримку від організаторів універсіади та представників делегацій інших країн світу.

 

Сьогодні у Словаччині триває перший етап XXVII Всесвітньої зимової Універсіади. У містах Осрблі та Штребске Плесо відбуваються змагання з біатлону, лижних перегонів, стрибків на лижах з трампліну, лижного двоборства.

 

У складі збірної команди України з біатлону участь у цих престижних стартах бере вихованка Тернопільської обласної дитячо-юнацької спортивної школи з біатлону, майстер спорту України з біатлону, студентка факультету обліку та аудиту Тернопільського національного економічного університету Ірина Беган.

 

Ірина стартує 50-тою у спринті в складі жіночої команди.

 

Вітаємо нашу спортсменку, адже участь у таких змагання – велике досягнення. Бажаємо їй гідно представити українську збірну й показати найкращі результати!