» » Наукова діяльність студентів ННІМЕВ ім. Б.Д. Гаврилишина

Наукова діяльність студентів ННІМЕВ ім. Б.Д. Гаврилишина

Дата: 28-04-2015, 17:04 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Студентство Навчально-наукового інституту міжнародних економічних відносин ім. Б.Д. Гаврилишина ТНЕУ активне, енергійне та креативне. Для молоді створено всі умови, щоб навчатися, займатися науковою діяльністю і відпочивати. Одним із напрямів діяльності  інституту є координація, організаційне та науково-методичне забезпечення роботи з обдарованою молоддю, створення сприятливих умов для розвитку і реалізації творчих здібностей студентів, залучення їх до активної науково-дослідної діяльності у процесі навчання в університеті, участі у вирішенні актуальних наукових проблем. 

 

Інститут активно залучає студентів до проведення наукових досліджень, адже  гармонійний та усесторонній розвиток особистості неможливий без наукової діяльності.

 

18-19 березня 2015 року колектив Українсько-нідерландської факультет-програми ННІМЕВ ім. Б.Д. Гаврилишина Тернопільського національного економічного університету організував та взяв участь у VIIІ Міжнародній науково-практичній конференції молодих учених і студентів «Інноваційні процеси економічного і соціально-культурного розвитку: вітчизняний та зарубіжний досвід». На пленарному засіданні виступив багаторічний партнер ТНЕУ професор Орхуського університету Б’ярне Шліхтер з доповіддю «Engaged Scholarship – First Steps to a Discussion of the Role оf Business School Researchin a Contemporary Society», у якій розкрив питання зв’язку теоретичних і практичних аспектів наукових досліджень. Також у засіданні та роботі секцій взяли участь магістранти Орхуського університету К. Л. Лорсен та М. Р. Мікелсен. До роботи конференції долучилася радник із питань освіти Консультативного центру мережі «EducationUSA» Тетяна Котко, яка показала цікаві презентації і провела майстер-клас для студентів.Секційні засідання конференції охопили низку питань, з-поміж яких: інвестиційні процеси у глобальному середовищі, новітні підходи в теорії та практиці менеджменту, нова парадигма маркетингу, сучасні інформаційні технології у менеджменті та маркетингу, соціокультурна складова у підготовці майбутнього фахівця, міжкультурні комунікації і сучасні технології у діловому спілкуванні.

 

В інституті навчається понад 200 іноземних студентів з більше ніж 10 країн Європи, Азії, Латинської Америки та Африки. Іноземні студенти активно цікавляться науковими дослідженнями. З ініціативи студентів Англомовної програми з міжнародної економіки і туризму 30 березня 2015 року відбулася зустріч за круглим столом у залі засідань ректорату на теми: «Крах української валюти», «За і проти іноземної допомоги країнам Африки». Мета зустрічі – підвищення рівня знань базового предмету «Міжнародна економіка», розвиток знань студентів у сфері міжнародної економічної інтеграції, обговорення внутрішніх і зовнішніх проблем України та країн Африки.
Учасники виступали з попередньо підготовленими матеріалами, коротко охарактеризували окреслені проблеми, а також пропонували шляхи їх вирішення.  Модераторами заходу були: студент групи АМЕТ-21 Авуах Кусі Блессінг та староста групи АМЕТ-21 Заліщук Анастасія. Хочемо подякувати найактивнішим учасникам круглого столу: студенту групи АМЕТ-31 Бігре Ландре Аркейндж, студентці групи АМЕТ-11 Елфріду Ая Канья та слухачу підготовчих курсів для іноземних громадян Кенгву Кенгва. Студентам-учасникам по завершенню круглого столу було вручено сертифікати за участь. Наступний круглий стіл за участю іноземних студентів планується провести в кінці травня цього року.

 

З метою підвищення ефективності молодіжної  науково-дослідної роботи, посилення міжнародної та міжуніверситетської співпраці в науковій сфері, пов’язаній із перспективами розвитку міжнародного бізнесу та туризму, а також для поглиблення досліджень проблем забезпечення економічного і соціального розвитку України, 2 квітня 2015 року колектив кафедри міжнародного бізнесу і туризму організував Міжнародну науково-практичну конференцію студентів та молодих учених «Сучасні тенденції розвитку міжнародного бізнесу та туризму в Україні». Метою науково-практичної конференції було обґрунтування новітньої парадигми менеджменту і туризму, яка б сприяла соціально-економічному розвитку вітчизняних підприємств та туристичних компаній. Жвава дискусія серед учасників конференції  розгорнулась навколо таких питань: інноваційна практика управління у вітчизняній та міжнародній сферах бізнесу; розвиток потенціалу підприємства як передумова завоювання стійких конкурентних переваг; підвищення результативності управління туристичними підприємствами; сприяння органів державної влади та органів місцевого самоврядування розвитку інноваційного підприємництва та туризму.

 

У четвер,  30 квітня 2015 року, Навчально-науковий інститут міжнародних економічних відносин ім. Б.Д. Гаврилишина за підтримки ректора ТНЕУ, доктора економічних наук, професора А.І. Крисоватого у співпраці з Національним заповідником «Замки Тернопілля» у Замковому палаці м. Збаража проводить І Міжнародну науково-практичну конференцію «Замки західної України в системі міжнародного та внутрішнього туризму регіону».

 

Робота конференції здійснюватиметься за такими напрямами:

 

1. Історико-архітектурні ресурси туризму регіону;

2. Замковий туризм, як провідний напрямок економіки краю;

3. Проблеми реставрації та пристосування історико-культурних пам’яток до туристичної діяльності;

4. Патріотично-виховні аспекти замкового туризму;

5. Пам’яткоохоронна робота у сфері замкового туризму;

6. Закордонний досвід використання замків у туристичній сфері;

7. Соціоекономічні аспекти сучасного стану та перспектив розвитку туризму в Україні.

 

Ми гордимося тим, що наші студенти також зголосилися поділитися своїми скромними науковими надбаннями на цій конференції та отримали на це згоду організаційного комітету.

 

Бажаємо нашим студентам плідних дискусій та нових наукових здобутків.