«Ліга молодих парламентарів»

Дата: 2-03-2016, 14:56 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 ГО «Ліга інтернів» спільно з Програмою USAID «РАДА: відповідальність, підзвітність, демократичне парламентське представництво», що реалізується Фондом Східна Європа, оголошують конкурс на участь у 2-му моделюванні роботи Верховної Ради України «Ліга молодих парламентарів», яке відбудеться 14–16 квітня 2016 р. у м. Київ.

Моделювання роботи Верховної Ради України – це інтелектуальна гра, що відтворює основні принципи роботи українського парламенту. На місці народних депутатів опиняються молоді люди, які упродовж трьох днів не тільки опановують засади роботи Верховної Ради України, а й працюють над підготовкою спільного законопроекту.
 
Тема моделювання: «Відкритість місцевих рад у контексті електронного врядування»
 
Етапи моделювання.

Підготовка. Після закінчення відбіркового конкурсу організаторами буде сформовано 6 фракцій, по 9 учасників у кожній, які розпочнуть підготовчу роботу з опрацювання теми та ознайомляться з регламентом моделювання.
Учасникам кожної фракції доведеться самостійно комунікувати між собою, згуртувати фракцію, визначивши, на яких ідеологічних засадах вона ґрунтується, обрати голову, опрацювати надіслані організаторами матеріали з теми, а також підготувати проект закону.

Моделювання. Після закінчення підготовчої роботи учасників буде запрошено до м. Києва для проведення триденної гри з відтворення роботи парламенту – від виборів його голови, до ухвалення законопроекту.
Надані учасниками моделювання рекомендації з теми можуть бути передані профільному Комітету ВРУ для врахування під час роботи над відповідними нормативно-правовими актами.

Участь у моделюванні.
 До участі в моделюванні запрошуємо 54 особи – по 2 два представники від кожної області України, АР Крим, міст Севастополь та Київ, віком 18–28 років, що мають активну життєву позицію та займаються громадською роботою у місці проживання.

Для того, щоб стати учасником моделювання роботи Верховної Ради України «Ліга молодих парламентарів», потрібно обов’язково мати профайл в соціальній мережі Facebook та зробити такі кроки:

Крок 1. Уподобати сторінки:

ГО «Ліга інтернів»: http://facebook.com/internsleague
Програма «РАДА»: http://facebook.com/radaprogram
Фонд Східна Європа: http://facebook.com/EastEuropeFoundation

Крок 2. Завантажити та заповнити анкету на участь у моделюванні.

Крок 3. Надіслати заповнену анкету та фото (окремим файлом) на електронну скриньку, указану нижче.

Заповнені анкети надсилайте на електронну адресу: ligamp2016@gmail.com, у темі листа вкажіть своє прізвище та ініціали, регіон, назву проекту, наприклад: «Іваненко І.І., Житомир, Ліга молодих парламентарів». Будь ласка, до листа окремим файлом прикріпіть ваше фото.

Терміни.
Конкурс триває до 12:00 11 березня 2016 р.; анкети, що надійшли після зазначеного часу, розглядатися не будуть.

Результати конкурсу будуть оголошені 18 березня 2016 р., підтвердження участі в моделюванні – до 20:00 24 березня 2016 р.

26 березня учасники моделювання отримають лист з інформацією про подальші кроки.

Саме моделювання роботи ВРУ відбудеться у м. Київ 14–16 квітня 2016 р.
Організатори покривають проїзд та проживання учасників з регіонів.
За детальнішою інформацією звертайтеся:

Ligamp2016@gmail.com
066-764-68-08 (Марія),
093-824-78-39 (Мар’яна),
067-179-84-17 (Юлія).

Дізнатися, як відбулося моделювання роботи Верховної Ради України «Ліга молодих парламентарів – 2015», можна за посиланням:
http://interns.org.ua/content/liga-molodyh-parlamentariv-2015