» » Відбудеться репрезентація книги Миколи Лазаровича

Відбудеться репрезентація книги Миколи Лазаровича

Дата: 11-03-2016, 14:23 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 12 березня 2016 р. о 18.00 в Тернопільській обласній філармонії відбудеться репрезентація книжки Миколи Лазаровича «Леґіон українських січових стрільців: формування, ідея, боротьба».
                          
Видання присвячене 100-річчю битви леґіону Українських січових стрільців на горі Лисоня, що неподалік Бережан, та світлій пам’яті українських вояків, які полягли в 2014–2016 роках, захищаючи від російських загарбників свободу, незалежність і територіальну цілісність України.

Ця фундаментальна монографія (628 стор.) днями побачила світ у тернопільському видавництві «Джура». Її автор – доктор політичних наук, кандидат історичних наук, професор кафедри документознавства, інформаційної діяльності та українознавства Тернопільського національного економічного університету, заслужений працівник освіти України Микола Лазарович. Стрілецьку тематику він досліджує з 1991 р., а працю над книжкою завершував у зоні АТО в хвилини затишшя, перебуваючи на Сході України як вояк-доброволець.

У презентації, окрім видавця й автора, візьмуть участь науковці-історики з Києва, Львова, Тернополя, Івано-Франківська, а також артисти Тернопільського драмтеатру і гості з Києва – музичний гурт старовинної музики «Хорея Козацька» під керівництвом Тараса Компаніченка.

Після репрезентації можна буде придбати книжку з автографом автора.
Режисер – народний артист України Олег Мосійчук.