» » Майбутні управлінці відвідали Тернопільський обласний центр зайнятості

Майбутні управлінці відвідали Тернопільський обласний центр зайнятості

Дата: 25-10-2016, 14:18 | Автор: Студентка групи УПЕП-42 Юлія Ковальчук

 У рамках вивчення прикладних аспектів дисципліни «Ринок праці» студенти 4 курсу  фахового спрямування «Управління персоналом та економіка праці» ТНЕУ, 24 жовтня 2016 року взяли участь у тренінговому занятті у Тернопільському обласному центрі зайнятості.
                                                                                                                
Під час тренінгу молодь ознайомилася з основними напрямами роботи центру зайнятості, яких насправді виявилося немало. Це і надання консультацій з пошуку роботи громадянам, проведення тематичних тренінгових занять, фінансова підтримка особам, які бажають відкрити власну справу, профорієнтаційні послуги для молоді тощо.
 
Звернувшись до державної служби зайнятості, кожен має можливість скористатися загальнодержавною базою даних про вільні робочі місця, дізнатися про роботодавців, отримати інформацію про вакансії, з’ясувати деталі щодо специфіки й режиму роботи, умов та оплати праці, соціальних гарантій. Під час пошуку роботи кожен безробітний може взяти участь у громадських та інших тимчасових роботах, відвідати ярмарки вакансій, презентації роботодавців та професій.
 
Начальник відділу організації сприяння працевлаштуванню та надання послуг роботодавцям Валентина Анатоліївна Нікуліна розповіла присутнім про основні напрями  діяльності служби, виокремила перелік професій, які користуються попитом у роботодавців, поінформувала про стан місцевого ринку праці. Студенти дізналися про організацію профнавчання, перенавчання та підвищення кваліфікації безробітних, залучення їх до тимчасової зайнятості та сприяння у започаткуванні власної справи. Йшлося у розповіді також про переваги легальної праці та негативи «тіньової» зайнятості.
 
Юнаки та дівчата мали нагоду дізнатися про особливості працевлаштування з правової точки зору, а саме: про пільги при працевлаштуванні неповнолітніх, дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з інвалідністю, учасників АТО, основні засади нового законодавства України у сфері зайнятості населення, зміни до Закону України «Про зайнятість».
 
Найбільше студентів зацікавила можливість отримання коштів на відкриття власної справи з закордону – фандрайзинг (отримання коштів за перспективний проект).
 
Особливо популярним серед відвідувачів, за словами представників Тернопільського обласного центру зайнятості, є відділ самостійного пошуку роботи, де кожен охочий в будь-який зручний для себе час, шляхом використання інтернет-порталу «ТРУД» може ознайомитися з актуальними вакансіями на ринку праці та отримати вичерпну інформацію про організації, які їх пропонують.
 
Молодь ФЕУ висловлює щиру подяку керівництву Тернопільського обласного центру зайнятості за постійну партнерську підтримку та можливість поєднувати теоретичні знання з практичними навиками.