» » Профорієнтаційні семінари проведені відділом освітніх послуг для іноземних громадян ННІМЕВ ім. Б.Д. Гаврилишина в Гані

Профорієнтаційні семінари проведені відділом освітніх послуг для іноземних громадян ННІМЕВ ім. Б.Д. Гаврилишина в Гані

Дата: 31-10-2016, 14:30 | Автор:

 Впродовж останніх десятиріч спостерігається значна активізація міжнародної діяльності в сфері освітніх послуг. Одним із свідчень цього є помітне зростання кількості іноземних громадян, які здобувають вищу освіту в Україні. У вітчизняному освітянському середовищі існують різні підходи щодо залучення іноземних громадян до навчання у вищих навчальних закладах, одним з яких є профорієнтаційна робота як важлива складова діяльності університету в питаннях формування якісного контингенту студентів навчального закладу. Її проведення сприяє пошуку, відбору та залученню до навчання найбільш обдарованої, грамотної та професійно-орієнтованої молоді.
Одним із завдань профорієнтаційної діяльності у сфері надання освітніх послуг для іноземних громадян у Тернопільському національному економічному університеті є пропаганда університету серед потенційних абітурієнтів у країнах їх проживання, пошук талановитих випускників загальноосвітніх навчальних закладів для вступу до університету, підвищення конкурентоспроможності вишу на ринку освітніх послуг.
         У цьому контексті, а також із метою інформування іноземних громадян щодо відкритого доступу до якісної освіти у Східній Європі та можливостей ТНЕУ, начальник відділу освітніх послуг для іноземних громадян ННІМЕВ ім. Б.Д. Гаврилишина ТНЕУ Л.В. Веретельник взяла участь у профорієнтаційних семінарах, організованих Східноєвропейською Радою з питань освіти (м. Аккра, Республіка Гана).
Упродовж двох тижнів, з 03 по 14 жовтня 2016 року, Лариса Віталіівна провела десять семінарів у найбільших містах Гани, серед яких Аккра, Кумасі, Такораді. Основними завданнями семінарів стали:
·        заохочення та формування позитивного відношення молоді до здобуття вищої освіти в Україні;
·        здійснення професійного інформування про напрями підготовки та спеціальності, за якими здобувають вищу освіту в університеті;
·        ознайомлення молоді з правилами прийому до ТНЕУ та нормативно-правовою документацією, яка регулює проведення вступної компанії;
·        розповсюдження інформації про ТНЕУ;
·        підвищення іміджу ТНЕУ на ринку освітніх послуг для іноземних громадян;
·        надання допомоги у виборі майбутньої професії.
   Семінари відвідали понад 700 випускників середніх шкіл та вищих навчальних закладів Гани, директори та вчителі середніх закладів освіти, батьки.  Під час зустрічей присутні отримали вичерпні відповіді на запитання щодо перспектив навчання в ТНЕУ, особливостей цьогорічної вступної компанії, підготовки документів для вступу на навчання, видачі запрошень, оформлення в’їзної документації, соціально-культурної та правової адаптації в Україні. Неабиякий інтерес в учасників семінару викликала презентація про навчальний заклад, його історію та традиції, потужні наукові школи та сучасну матеріально-технічну базу.
Учасники семінарів отримали рекламні буклети, які містять вичерпну інформацію про можливості та перспективи навчання в ТНЕУ.
         Веретельник Л.В. запросили до участі у декількох теле- та радіопрограмах. Чисельні телефонні дзвінки та запитання свідчили про інтерес до системи освіти в Україні загалом та в Тернопільському національному економічному університеті зокрема. Під час інтерв’ю Лариса Віталіївна підкреслила, що бути студентом Тернопільського національного економічного університету – престижно та перспективно, адже це вдалий старт для професійного розвитку, запорука конкурентоспроможності на ринку праці та кар’єрного зростання. 
         Користуючись нагодою, колектив відділу освітніх послуг для іноземних громадян ННІМЕВ ім. Б.Д. Гаврилишина висловлює подяку адміністрації університету та інституту за сприяння в організації поїздки та підготовці інформаційно-рекламних матеріалів.
 
 Фотозвіт: