» » Проблеми реорганізації на страховому ринку

Проблеми реорганізації на страховому ринку

Дата: 1-11-2016, 14:44 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 18 жовтня 2016 року студенти факультету фінансів ТНЕУ взяли участь у діловій грі. У ході заходу учасники команд, досліджуючи окрему фінансово-господарську ситуацію, а саме фінансові аспекти процесів злиття та приєднання на страховому ринку, мали змогу розв'язувати конкретно сформульовані завдання та розробляти методи вирішення проблем, що мають місце у практичній діяльності страхових компаній.
 
Перед учасниками першої команди постало завдання проаналізувати практику реорганізації у сфері глобального страхового ринку. Студенти обрали для дослідження процес об’єднання активів таких фінансових установ як «METLife» та «Alico». Дві інші команди оцінювали злиття та об’єднання на українському страховому ринку, аналізували організаційно-правові та фінансові аспекти реорганізації на прикладі страхових компаній «Універсальна» та «AXA».
 
У спеціально створеній проблемній ситуації молоді люди дискутували щодо цілей проведення реорганізації у вищевказаних установах, котрими на їхню думку були: диверсифікація напрямків діяльності, необхідність збільшення власного капіталу організацій, вихід на нові ринки, одержання доступу до ресурсів, створення концернів, холдингів, об`єднання каналів продажу страхових продуктів і оптимізації внутрішніх бізнес-процесів компаній, розвитку власної агентської мережі і збільшення її частки в каналах реалізації, побудова потужної мережі просування продуктів. Також учасники обговорювали результати проведених реорганізаційних змін, аналізували показники, що стосуються операційної, фінансової, інвестиційної діяльності новостворених суб’єктів господарювання та їх частки на ринку, презентували власні пропозиції щодо форм і методів злиття й об’єднання на страховому ринку України на перпективу.