» » Триває проект сприяння академічній доброчесності в Україні – SAIUP

Триває проект сприяння академічній доброчесності в Україні – SAIUP

Дата: 1-11-2016, 14:51 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 29-30 жовтня 2016 р. в офісі Американських Рад з міжнародної освіти в м. Київ (за адресою: вул. Еспланадна, 20) у рамках співпраці університетів за Проектом сприяння академічній доброчесності в Україні – SAIUP відбувся тренінг для викладачів на тему: «Механізми розробки та впровадження Кодексів честі: кроки до зміни академічної культури університету», участь у якому від ТНЕУ взяла к.е.н., доцент Шиманська О.П.
                                       
Досвідом щодо запровадження принципів, способів та механізмів академічної доброчесності ділилися професори університету Ферфілд (штат Коннектикут) Кетрін Нантц та Девід Шмідт. Учасники тренінгу з десяти вищих навчальних закладів України, які долучилися до Проекту SAIUP, мали можливість в аудиторії змоделювати конкретну ситуацію, пов’язану з проблемою академічної доброчесності, що сприяло отриманню досвіду одразу в двох сферах – у тій, яка презентує емоції та цінності, та – в когнітивній, яка відповідає за аналіз досвіду.
 
Під час тренінгу відбулася презентація та обговорення методичних рекомендацій та програми курсу «Основи академічного письма» для студентів 1 року навчання, який має на меті ознайомити їх із правилами академічної доброчесності, основами роботи з текстами (як усними, так і письмовими, науковими та творчими), а також навчальними джерелами. Даний курс представила одна з його розробників – завідувач кафедри історії Національного університету «Києво-Могилянська академія» пані Наталя Шліхта.
 
Викладачі, які були учасниками тренінгу, отримали сертифікатами про його проходження.
 
Подібні заходи є пізнавальними, цікавими, такими, які сприяють отриманню позитивного досвіду, обміну думками, пошуку ефективних способів вирішення актуальних проблем у сфері вищої освіти в Україні.