» » Як про фінансову грамотність розповідали на факультеті банківського бізнесу

Як про фінансову грамотність розповідали на факультеті банківського бізнесу

Дата: 3-11-2016, 12:52 | Автор: студентка факультету банківського бізнесу Марія Вільшанська

 Другого жовтня 2016 року студенти та викладачі факультету  банківського бізнесу зустрілися зі студентами коледжу економіки, права та інформаційних технологій ТНЕУ та Чортківського коледжу економіки та підприємництва ТНЕУ.  Координатором заходу стала к.е.н., доцент Ольга Олегівна Іващук.
 
Зустріч була приурочена Всеукраїнському тижню фінансової грамотності та Всесвітньому дню заощаджень. Основною метою цього заходу було роз’яснити молоді особливості ведення сімейного бюджету, основні принципи фінансового обліку, виховання звички до заощаджень та інвестицій, основні правила користування банківськими картками, надання правдивої інформації про основні фінансові продукти, за допомогою яких можна реалізувати свої плани.
 
Ольга Олегівна Іващук наголосила на актуальності даних питань, оскільки саме молодь, зокрема, студенти є носіями прогресивної свідомості та цінностей найближчого майбутнього. Водночас дана категорія, на відміну від дітей, може мати сформовану думку щодо фінансової системи та бути носієм певних стереотипів. Також слід зазначити, що більшість молодих людей усього світу не схильні до заощаджень та планування фінансового майбутнього.
 
Продовжили розкривати задану тематику студенти двох наукових гуртків кафедри банківської справи – «Грошова парадигма» та «Банківський аналітик». Голови студентських наукових гуртків – Марія Марусин та Марія Вільшанська за допомогою мультимедійних презентацій розповіли про діяльність гуртків та організовані наукові заходи.
 
Студенти-гуртківці озвучили поради як навчитися заощаджувати, як вберегти себе від кібер-шахраїв, що потрібно знати про пластикові картки, яка різниця між кредитною та дебетною картками.
 
Просвітницька робота з молоддю є особливо важливою та перспективною з точки зору підвищення загального рівня фінансової грамотності населення. Саме ця категорія найближчим часом стане основним споживачем фінансових послуг, формуватиме економічне «обличчя» країни. Крім того, молодь може виступати в якості радника з фінансових питань для інших поколінь, як старшого, так і для молодшого.
 
Проведена зустріч дала змогу всім учасникам зрозуміти просту істину: нестабільне фінансове становище людині краще попередити, аніж подолати його, що можливо лише завдяки підвищенню рівня фінансової грамотності та опануванню мистецтва ощадливості.