» » Воркшоп «Фінансове шахрайство: як себе убезпечити в умовах розвитку сучасних технологій?»

Воркшоп «Фінансове шахрайство: як себе убезпечити в умовах розвитку сучасних технологій?»

Дата: 8-11-2016, 14:16 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Третього листопада 2016 р. у рамках відзначення Тижня фінансової грамотності доцент кафедри фінансів імені С. І. Юрія Письменний В. В. організував воркшоп «Фінансове шахрайство: як себе убезпечити в умовах розвитку сучасних технологій?» для студентів Галицького коледжу ім. В. Чорновола.
                                      
На початку заходу студенти дізналися про найвидатніших шахраїв ХХ століття – Віктора Ластіга – людини, котра продала Ейфелеву вежу, Френка Ебегнейла – прототипа героя Ді Капріо у фільмі «Злови мене, якщо зможеш» та «безголосого» музичного колективу, шахрайство якого зараз, напевно, вже нікого не здивує – групу Milli Vanilli.
 
Приємно, що атмосфера в аудиторії сприяла жвавому обговоренню тематики воркшопу. Ознайомившись з відеоопитуванням, студенти дискутували з приводу «що ж таке фінансове шахрайство?», розповідали про особисті випадки «знайомства» з цим явищем, визначили найбільш ефективні способи боротьби з ним.
 
Загалом захід був поділений на три складові: проблеми банкоматного скімінгу, найпопулярніші прийоми мобільного шахрайства та способи виманювання коштів у Інтернеті.
 
Усі учасники воркшопу погодилися, що причиною зростання фінансового шахрайства в нашій країні є низький рівень фінансової освіченості населення. Шахрайства, які мають місце у сфері фінансів, посягають на найбільш важливі економічні відносини – відносини з формування, розподілу й використання грошових коштів, завдають багатомільйонні збитки національній економіці й добробуту громадян, сповільнюють розвиток підприємницької та інвестиційної діяльності.
 
Тому сьогодні дуже важливо пам’ятати правило: кращий спосіб захистити себе від фінансових шахраїв – бути пильним та відповідальним!