» » Майстер-клас із застосування інтерактивних методів під час семінарського заняття

Майстер-клас із застосування інтерактивних методів під час семінарського заняття

Дата: 15-11-2016, 11:46 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Продовжуючи естафету з організації відкритих пар на юридичному факультеті, а також прагнучи поділитися власним досвідом проведення практичних та семінарських занять, доцент кафедри теорії та історії держави і права, к.і.н., доц. Ухач Василь Зіновійович прочитав відкрите заняття на тему: «Відродження і розбудова Української держави та права (1917- 1920 рр.). Доба «першої» УНР» для студентів групи ПР-12 юридичного факультету Тернопільського національного економічного університету.
 
Професорсько-викладацький колектив разом з деканом юридичного факультету мали гарну нагоду ще раз упевнитися у надзвичайній ефективності використання інтерактивної методики, яку цілком вправно і успішно застосував Василь Зіновійович. Інтерактивні методи (зокрема, використані викладачем: мозковий штурм, дискусія, ситуаційний аналіз, розв’язання визначених завдань та обговорення в малих групах, робота з різними джерелами інформації та інші) захоплюють студентів, пробуджують в них інтерес та мотивацію, навчають самостійному мисленню та діям. Не менш важливим у досягненні навчальних завдань на занятті стало застосування каналів візуальної комунікації: використання дошки, для фіксування найважливіших тез і висновків, перегляд короткого відеороліку «Центральна Рада та її Універсали 1917 1918 рр.», використання мультимедійного обладнання тощо.
 
Заняття відбулося на одному подиху, настільки цікавим, динамічним та інформативним воно було. Викладач майстерно узяв на себе роль модератора, направляючи і координуючи індивідуальну, парну і групову роботи студентів; створив в аудиторії дружелюбну атмосферу, яка сприяла заохоченню слухачів задавати питання та шукати відповіді; стимулював студентів до дискусії, учив їх критично мислити, аналізувати, робити самостійні висновки.
 
Щиро дякуємо Василю Зіновійовичу за змістовне і надзвичайно захоплююче заняття і зичимо подальших успіхів і звершень!