» » Вітаємо переможців першого етапу відбору на практику з АПОЛЛО

Вітаємо переможців першого етапу відбору на практику з АПОЛЛО

Дата: 17-11-2016, 12:00 | Автор:

Вже кілька років поспіль сектор міжнародної мобільності ННІМЕВ ім. Б.Д. Гаврилишина спільно з Асоціацією зі співробітництва в галузі екології, сільського господарства та розвитку села в Східній Європі (АПОЛЛО) (м. Берлін, Німеччина) проводять відбір студентів ТНЕУ для проходження літньої практики в Німеччині. 27 жовтня 2016 року був проведений перший етап відбору на практику. В цей день програму АПОЛЛО в ТНЕУ презентували та відбирали студентів на практику Аліна Крушински, Хейко Шлот  та Йонне Редслоб – координатори та співробітники програми практики. 
 Програма практики в Німеччині пропонує студентам унікальний шанс поїхати за кордон, щоб отримати власне уявлення про західноєвропейський спосіб життя й методи роботи. Адже сукупність конкретних знань, а також професійних навичок є однією із переваг для студентів на вітчизняному ринку праці. 
Організація і проведення програми фінансово підтримується Міністерством сільського розвитку, навколишнього середовища і сільського господарства федеральної землі Бранденбург (MLUL), спонсором Landwirtschaftliche Rentenbank і підприємствами, що надають місця проходження практики. 
 На зустріч були запрошені студенти, які проходили практику в минулому році. Звісно, вони поділилися своїми враженнями про перебування в Німеччині, про пройдену практику, про обов’язкові семінари, про можливості подорожувати Німеччиною та отримання практичного досвіду в секторі німецької економіки загалом та сільському господарстві зокрема, нові знайомства та багато іншого. Необхідною умовою проходження практики є участь у трьох семінарах, які проводяться координаторами програми. Завершальним етапом такої практики є написання звіту та складання екзамену німецькою мовою.
 14 листопада 2016 року представники практики АПОЛЛО надіслали результати першого етапу відбору. Отож, до участі у другому етапі відбору допущені  студенти ТНЕУ: Андріюк Вадим, Вітрова Неля. В березні 2017 року ці студенти зможуть відвідувати інтенсивні курси з вивчення німецької мови, які буде проводити волонтер програми АПОЛЛО у нашому університеті.
 Вітаємо переможців та бажаємо натхнення, нових знань та успішного проходження усіх етапів відбору!
Фотозвіт: