» » Першокурсники ФББ відвідали бібліотеку ТНЕУ

Першокурсники ФББ відвідали бібліотеку ТНЕУ

Дата: 25-11-2016, 12:25 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 «Кожен з нас може отримати в бібліотеці душевний спокій, втіху в печалі, моральне оновлення і щастя, якщо вміє володіти тим дорогоцінним ключем, який відкриває таємничі двері цієї скарбниці», – писав Джон Леббок. 
 
Упродовж усього життя ми звертаємося до книги. Вона допомагає пізнати та зрозуміти навколишній світ і самих себе. Нерідко книга, вчасно прочитана, підказує людині вихід із складної ситуації. Книги – володарі простору. Вони запрошують нас до захоплюючих подорожей найрізноманітнішими куточками нашої планети й загадковими всесвітами вимислу. Книги – це справжня духовна скарбниця людства.
 
Книга відкриває світ пізнання й сходження до одвічних життєдайних джерел цивілізації. Книги дарують нам цілющі зерна знань. Вони спонукають до творчого пошуку, прекрасних знахідок і відкриттів.
 
Студенти першого курсу факультету банківського бізнесу, готуючись до сесії,  відвідали університетську бібліотеку. Досвідчені бібліографи організували пізнавальну екскурсію її залами, розповіли про її структуру. Студенти побували у відділі комплектування та наукової обробки літератури, інформаційно-бібліоргафічному відділі, відділі обслуговування, ознайомилися з особливостями пошуку літератури в електронному каталозі, який налічує понад 324 000 записів.
 
Скільки книг треба прочитати, щоб бути освіченим, розумним, мудрим, щоб пізнати світ? Цього ніхто не знає. Читати потрібно все життя. Вік живи, вік учись. Сподіваємося, що першокурсники стануть частими гостями бібліотеки, адже книги читають, навчаючись та здобуваючи знання.