» » Студенти ЮФ ТНЕУ взяли участь у тренінгу в Головному управлінні держгеокадастру в Тернопільській області

Студенти ЮФ ТНЕУ взяли участь у тренінгу в Головному управлінні держгеокадастру в Тернопільській області

Дата: 25-11-2016, 12:28 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

  24 листопада 2016 року студенти юридичного факультету групи ПР-31 разом із доцентом О. В. Зигрій взяли участь у навчальному тренінгу з курсу «Земельне право» у Головному управлінні держгеокадастру в Тернопільській області.
 
Розуміючи, що тренінг – не лекція та не семінар, студенти у практичних ситуаціях вчилися формувати свою думку та відпрацьовувати навички. Вони мали можливість відтворити на практиці засвоєний матеріал. Під керівництвом в. о. начальника Головного управління держгеокадастру в Тернопільській області В. А. Мартинюка була подана цікава інформація щодо системи і повноваження органів управління у галузі використання та охорони земель; планування використання земель; землеустрою; моніторингу земель; призначення державного земельного кадастру;  продажу земельних ділянок державної або комунальної власності, прав на них на конкурентних засадах (земельних торгах).
 
Двогодинна розмова була надзвичайно жвавою, динамічною та захоплюючою. Виникла дискусія щодо актуальних питань продовження мораторію на продаж сільськогосподарських земель. Повчальними виявилися пропозиції В. А. Мартинюка щодо питань пов’язаних із земельними торгами.
 
Щиро дякуємо в. о. начальника Головного управління держгеокадастру в Тернопільській області В. А. Мартинюку за змістовний і повчальний тренінг та І. М. Цвігун за допомогу в організаційних питаннях.