» » Продовження реалізації проекту «Фінансову освіту в кожну школу!»

Продовження реалізації проекту «Фінансову освіту в кожну школу!»

Дата: 25-11-2016, 15:47 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Проект «Фінансову освіту в кожну школу!» спрямований на підвищення фінансової обізнаності вчителів й учнів загальноосвітніх шкіл Тернопільської обл. в контексті ефективного управління особистими фінансами та прийняття виважених фінансових рішень. Адже в сучасному девіантному середовищі фінансова грамотність відіграє чи не найважливішу роль у забезпеченні добробуту людей та сприянні економічного зростання країни.
 
Розуміючи це, товариство «Міщанське братство» в м. Тернополі спільно з кафедрою фінансів ім. С.І. Юрія ТНЕУ і відділом сім'ї та молоді Тернопільської ОДА упродовж жовтня-листопада 2016 р. організовували тренінги для вчителів та воркшопи для учнів. Отриманні знання і навики щодо планування сімейного бюджету, нагромадження коштів на майбутні цілі, способів уникнення фінансового шахрайства можуть бути використані для проведення базових або факультативних уроків.
 
Естафету підвищення фінансової грамотності учнів загальноосвітніх шкіл Тернопільської області продовжено в Озернянській загальноосвітній школі, Зборівській загальноосвітній школі № 1 та Зборівській державній українській гімназії імені Р. Завадовича. Студенти і викладачі наукового гуртка кафедри фінансів ім. С. І. Юрія ТНЕУ «Фінансова просвіта / Financial education» у межах реалізації проекту «Фінансову освіту в кожну школу!» у цікавій формі розповіли старшокласникам про форми фінансового шахрайства та способи його уникнення.