» » Круглий стіл «Влаштування дітей, позбавлених батьківського піклування»

Круглий стіл «Влаштування дітей, позбавлених батьківського піклування»

Дата: 9-12-2016, 16:05 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 У рамках проведення Всеукраїнського тижня права 6 грудня 2016 року колектив кафедри цивільного права і процесу юридичного факультету організував засідання круглого столу на тему: «Влаштування дітей, позбавлених батьківського піклування».
 
Модераторами зустрічі виступили: завідувач кафедри цивільного права і процесу Калаур Іван Романович та доцент кафедри цивільного права і процесу Зигрій Ольга Володимирівна.
 
Бачення визначеної проблематики з практичної точки зору представили Солтис Ольга Михайлівна – начальник відділу соціально-правового захисту дітей Тернопільської міської ради; Дрозд Ростислав Омелянович – начальник служби у справах дітей Тернопільської облдержадміністрації та Сачик Надія Михайлівна– начальник служби у справах дітей Байковецької сільської ради.
 
Жваву дискусію викликали виступи студентів-доповідачів, серед яких були: Копча Софія з темою: «Патронат як форма сучасного підходу до розв’язання проблем улаштування дітей», Галяс Ліля та Павлюк Христина з темою: «Прийомна сім’я. Дитячий будинок сімейного типу», Облещук Олена та Созанська Тетяна з темою: «Усиновлення в Україні: особливості та проблематика», Марціясь Ірина з темою: «Прийомна сім’я як одна з форм вирішення проблеми соціального сирітства», Лозинська Катерина з темою: «Правове регулювання усиновлення в зарубіжних країнах», Андрєєва Катерина з темою: «Основні права дитини».
 
Дякуємо усім учасникам заходу за участь й активне обговорення актуальних проблем.