» » Побачити, оцінити і … вступити

Побачити, оцінити і … вступити

Дата: 13-12-2016, 09:10 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 В суботу, 10 грудня, на запрошення колективу факультету обліку і аудиту, кафедри  аудиту, ревізії та аналізу у нашому університеті побували учні        8-11-их класів Ягільницької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів  Чортківського району Тернопільської області на чолі з вчителем зарубіжної літератури цієї школи Грешко Наталією Михайлівною.
 
Свою екскурсію університетом вони розпочали зі знайомства з корпусом № 2. Їхній земляк – завідувач кафедри аудиту, ревізії та аналізу, доктор економічних наук, професор Василь Антонович Дерій прочитав ними міні-лекцію, в якій коротко розказав про історію ТНЕУ, факультет обліку і аудиту (ФОА), святкування 50-річчя ТНЕУ та 45-річчя ФОА, кафедри цього факультету та  бакалаврські програми, спеціальності за якими вони готують фахівців і запросив учнів на навчання до нашого університету.
 
Ягільницьку загальноосвітню школу у свій час закінчили нинішній голова Тернопільської облдержадміністрації Степан Степанович Барна і його старший брат, народний депутат України Олег Степанович Барна, член Національної спілки письменників України Роман Степанович Вархол, відомі лікарі Роман і Тарас Володимирович Чортківські, вчитель та краєзнавець Степан Іванович  Бубернак, журналіст Роман Євгенович Якель й інші знані люди Тернопілля.
 
В селі  Ягільниця народився доктор економічних наук, професор, професор кафедри менеджменту та публічного управління ТНЕУ Григорій Леонардович Монастирський.
 
Варто зауважити, що кожного року до Тернопільського національного економічного університету вступає 2-3 випускники Ягільницької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів. Серед таких випускників Христина Грешко, Олег Бакалюк, які неодноразово бували у своїй рідній школі та позитивно розповідали про наш ТНЕУ і навчання у ньому старшокласникам.
 
Учні і вчитель відвідали кілька навчальних аудиторій в корпусах № 1 та 2, зокрема  навчальну комп’ютерну лабораторію (ауд. 2209), лекційні аудиторії № № 2410, 1215 та 1220, а також мали нагоду поспілкуватися зі студентами, що готувалися до здачі семестрових іспитів.
 
Наші гості мали чудову можливість побувати також в Музеї історії Тернопільського національного економічного університету. Директор музею Віталій Григорович Михайлиця, як досвідчений організатор і знавець музейної справи,   надзвичайно цікаво та із захопленням розказав про історію вишу   з 1966 р. до 2016 р., зміни його статусу, здобутки професорсько-викладацького колективу та його випускників. Провідною думкою у розповіді Віталія Григоровича була думка про те, що у Тернопільському національному  економічному університеті (найбільшому вищому навчальному закладі м. Тернополя) готують, водночас, і висококваліфікованих фахівців, і гармонійно розвинутих та креативних особистостей, які згодом мають дуже високі шанси стати майбутніми президентами, прем’єр-міністрами, міністрами, народними депутатами, директорами підприємств, головними бухгалтерами, юристами, митниками, фіскальними працівниками, фінансовими директорами, аналітиками, банкірами, експертами, аудиторами, менеджерами, організаторами туристичної справи  і т. д.
 
На згадку про екскурсію по ТНЕУ вчитель Ягільницької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів  Грешко Наталія Михайлівна подарувала викладачам і студентам факультету обліку та аудиту дві книги Степана Бубернака «Школо моя, ти священа колиско науки, любові й добра» (2005 р.) і «Поетично-пісенна Ягільниця» (2014 р.).
 
Маємо надію, що співпраця Ягільницької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів з нашим Тернопільським національним економічним університетом буде продовжуватися і на далі, а екскурсії до ТНЕУ старшокласників з Тернопільщини та сусідніх з нею областей стануть традиційними і масовими.